Директор на Лудогорец коментира трансфера на Доминик Янков в Монреал

0
georgi karamandjukov
Снимка: ludogorets.com
-

Лудогорец реализира силен изходящ трансфер. Дванадесеткратният шампион продаде Доминик Янков на канаднския ФК Монреал, който участва в първенството на САЩ Мейждър Лийг Сокър. Оферти за един от големите таланти в школата на Лудогорец имаше от редица европейски отбори, но Монреал бе най-настойчив, а офертата на канадския клуб бе най-изгодна за всички страни.

„Благодарен съм на Лудогорец за всичко, което ми даде. Благодаря на собствениците и ръководителите на клуба за отличните условия, които са създали за футбол“, заяви Доминик Янков. „Лудогорец ме създаде като футболист и човек. Всичко дължа на клуба. Желая успех на отбора в първенството и евротурнирите“, допълни халфът.

Доминик Янков е роден именно в Канада, в Торонто. Първите си стъпки във футбола прави в местна школа, след което преминава в английския Съндерланд, откъдето е привлечен в Академия Лудогорец.

За първия отбор на дванадесеткратните шампиони Янков има 128 мача, като е отбелязал 15 гола с 14 асистенции.

„Радостен съм, че се осъществи този трансфер. Пожелавам на Доминик здраве и успех. Надявам се, че подобен голям трансфер на играч от нашата школа извън граница в престижно първенство ще бъде допълнителен стимул и мотивация, както за талантите в академията ни, така и за треньорите“, коментира спортният директор на дванадесеткратните шампиони Георги Караманджуков.