Дербитата между Левски и ЦСКА-София – на клубните стадиони и без гостуващи фенове?

0
levski cska fenove
-

Доста сериозно решение относно най-голямото дерби на България може да бъде взето на предстоящата среща между Георги Иванов и ръководството на СДВР. И причината затова са поредните ексцесии, които белязаха битката между Левски и ЦСКА-София. Както е известно, преди срещата бе открит арсенал от пиротехника, на който може да завидят дори и властите в Китай. След това жена и двама мъже бяха ранени в Сектор А от хвърлени по тях ракети. За капак фенове на „сините“ се биха с охраната, а в битката по-късно се включиха и част от тарторите на агитката от Сектор Б. И именно заради това ще се инициира новата среща между Георги Иванов и органите на реда, чиято цел е да се спрат грозните изяви по трибуните. Тези в неделя са шокирали агентите, дошли да гледат играчи на двата отбора, както и роднините на новите попълнения като Мислович и Скаршем.

Според запознати още в неделя е било обмисляно решение, което бе предложено от полицията още през лятото – дербито да се върне на клубните стадиони, но без гостуващи фенове. Тогава клубове отхвърлиха тази възможност, но сега тя става единствената алтернатива пред най-крайната мярка – мач при закрити врата, което наскоро бе приложено в Гърция. Твърди се, че искането ще бъде направено от СДВР, а БФС ще трябва да се съобрази с него. Очаква се дори санкцията да бъде въведена още за следващото дерби, което ще бъде в плейофите. Така ще се пресече и печатането на фалшиви билети, които стана патент на гостуващите фенове и ощетява символичните домакини.

Разбира се, докато на „Българска армия“ текат ремонти и Левски ще бъде задължен да играе с „червените“ на Националния стадион.

Не е ясно обаче дали теслата няма да бъде въведена и за останалите столични битки, след като „Овча Купел“ редовно е опустошавана от „сини“ и „червени“./ „Мач Телеграф“

Ники Михайлов: Гонзо е мъж с главно „М“!