Сираков не сваля доверието си от Костов… засега

0
nasko sirakov nikolai kostov
Снимка: levski.bg

„Аз съм виновен“, обяви Николай Костов след дербито с ЦСКА-София. В него Левски претърпя пълен крах. И той бе втори поред в разстояние на четири дни, след като в сряда Лудогорец посини от бой „сините“ – 5:1! Единствената утеха от дербито в неделя пък е, че тимът от „Герена“ загуби само с 0:2 от четата на Нестор Ел Маестро, нищо че за 90 минути стоеше повече като боксова круша, а не като отбор, който надгражда и ще играе някаква по-сериозна роля в първенството от тази на спаринг партньор. За капак „сините“ ще трябва със зъби и нокти да драпат до единствената им останала цел – виза за Европа. Третото място е мираж, а четвъртото ще донесе бараж, ако Лудогорец или ЦСКА-София триумфира с Купата на България.

В неделя Николай Костов се размина с виковете: „Оставка!“. Но не му се размина в коментарите на официалната страница на клуба.

Според запознати, за смяната му настояват и мнозина от фигурите, чиято дума се чува на „Герена“, както и част от членовете на клубната управа. На този етап обаче Наско Сираков не ще и да чуе дума за подобен ход. Според него вината за слабите резултати не е само на Костов. Освен това харесвал опитите му да наложи стил с много подавания и владеене на топката. А и в момента първенството е в доста напредвал етап и Костов заслужава шанс да го довърши.

За мнозина обаче нещата може да станат само по-зле, а не по-добре. Особено при шокиращата разлика, която се получава в представянето на Левски през първото полувреме и след почивката. От дербито със Славия насам „сините“ са гроги през втората част. С ЦСКА-София няколко души едва завършиха двубоя. Така под въпрос бе поставена физическата подготовка, за която отговаря Тимур Скорих. Костов обаче има пълното доверие на украинските си помощници и тяхното мнение е решаващо за него в сравнение с това на останалите хора в щаба му. Играчите също не вярват, че с тактиката, която налага Костов, може да постигнат нещо. Освен това тя може да се окаже фатална не само за Пламен Андреев, но и за Ивайло Андонов, ако повтори отново грешката си, довела до попадението на Хайнц. Засега Андонов ще продължи да пази, но със сигурност ще бъде разкъсан, ако не се превърне в стена за играчите на Черно море в предстоящото гостуване на „Тича“.

Засега Сираков устоява на укорите, че има прекалено голямо доверие в Костов. Ситуацията обаче може да се окаже необратима, ако Левски се срине и в Морската столица./ „Мач Телеграф“

Дербитата между Левски и ЦСКА-София – на клубните стадиони и без гостуващи фенове?