Чомаков: Няма какво да си кажа с Пенев! Поведението на Санкаре беше професионално, имаше други неща

0
krasimir chomakov
-
-

Бившият халф на ЦСКА Красимир Чомаков допреди седмица бе част от треньорското ръководство на ЦСКА-София. Той бе освободен след назначението на Любослав Пенев. Чомаков се съгласи да отговори на въпросите на „Тема Спорт“.

Г-н Чомаков, как приехте новината за раздялата ви с ЦСКА и премина ли емоцията?
– Приех всичко нормално. Не е имало драма. Това е част от живота, от футбола… Аз вече казах, че си тръгвам с високо вдигната глава и напускам през парадния изход. Така го направих като футболист, така го правя и сега. Относно емоцията – за мен емоцията, свързана с ЦСКА, винаги ще съществува. Тя не е свързана с моето напускане. Тя е свързана с тези четири букви и ще е жива винаги. Искам да благодаря на ръководството, че ми даде шанса да изпитам тези прекрасни моменти като част от треньорския щаб.

Кой ви съобщи, че повече няма да сте част от спортно-техническия щаб на отбора?
– Направи го г-н Стоилов. Всичко беше в реда на нещата. Извика ме, съобщи ми решението, благодари ми за работата, стиснахме си ръцете. Това е.

Работихте със Стамен Белчев, след това бяхте част от екипа с Дани Моралес, а за финал и с Бруно Акрапович. В кой от тези периоди се чувствахте най-добре?
– Всеки един момент бе много щастлив и ползотворен за мен. Изживях страхотни емоции, свършихме много работа, постигнахме значими резултати на международната сцена. Завинаги ще пазя спомена от успехите над БАТЕ Борисов, Базел, Рома. От всеки треньор, с когото работих, научих нови неща, натрупах опит…

Липсваше ли ви нещо?
– Единственото, което ми липсваше, бе, че при постигнатите победи нямаше фенове на трибуните. Тогава емоцията щеше да е много по-силна, много по-голяма.

Бихте ли коментирали раздялата на ЦСКА с Даниел Моралес? Заговори се за някакъв донос…
– Не, не мога да кажа нищо. Аз говоря само за себе си. При мен всичко беше нормално.

Другата информация, която излезе под сурдинка, е, че проблемите на Бруно Акрапович са започнали около сагата „Санкаре“. Доколко непрофесионално бе отношението на французина?
– Санкаре е професионален футболист и поведението му беше професионално. Там имаше други неща, които, ако зависи от мен, ще си останат в кухнята. Няма какво да кажа по тази тема.

Какви са плановете ви от сега нататък? Виждате ли се отново част от ЦСКА в някакъв по-късен етап?
– На този етап все още не съм решил какво ще правя. Ще си почина, ще помисля. Аз винаги ще бъда част от ЦСКА и ЦСКА ще бъде част от мен. На момчетата казах „Довиждане“, а не „Сбогом“. И да, надявам се един ден да се завърна на „Армията“.

Говорихте ли с Любо Пенев?
– Не! Нямам какво да си кажа с него.

loading...