Бивши футболисти на Монтана създадоха нов детски клуб(ВИДЕО)

0

В квартал „Младост“  в Монтана отвори отново врати спортната площадка. Преди около 15 години тя бе изградена с пари по европейска програма, а сега бе основно ремонтирана от община Монтана. Намира се непосредствено зад зала „Младост“. Освен от живеещите в квартала деца и възрастни, а и не само от тях спортана площадка ще бъде използвана и от най-новия детски спортен клуб Active Kids в града, който бившите футболисти на Монтана Сергей Георгиев и Иван Михов създадоха.

В него те ще водят занимания за двигателна култура на момичета и момчета от 4 до 8 годишна възраст.
На офиициалното откриване присъстваха зам. кметът на Общината инж. Диман Георгиев, общински съветници, директорът на Спортни имоти Сава Симеонов и много граждани. Събитито уважиха капитанът на ПФК Монтана Димитър Буров и съотборниците му Стефан Каменов, Владислав Цеков-Каската, Юлиян Весков и Петър Атанасов, както и играещият в Бдин (Видин) Кристиян Вълков.
Хлапетата от Active Kids първи влязоха на спортната площадка в кв. „Младост“ и си биха дузпи с кмета Златко Живков. Той пък призова всички да пазят тази площадка, на която има монтирани камери, които ще следят за нарушители.