Барселона и Уругвай са в конфликт за защитник

-

Барселона и Уругвай са в конфликт за Роналд Араухо.

На 23 септември бранителят се контузи в приятелски мач за Уругвай. Оттогава той не е излизал на терена, но въпреки това беше включен в състава за Мондиал 2022 и отиде на турнира, въпреки че все още не е напълно възстановен от контузията.

Барселона се опасява, че лекарите на Уругвай ускоряват възстановяването на Араухо, за да може той да играе на Световното първенство през 2022 г. Клубът му позволи да отиде на турнира при условие, че не играе в първите мачове от груповата фаза.

Представители на Барселона се свързаха с Уругвайската футболна асоциация (AUF), помолени да бъдат максимално внимателни по този въпрос и също така казаха, че ще се свържат с ФИФА, ако здравето на играча бъде изложено на риск в националния отбор на Уругвай.

Шави одобри заминаването на Роналд за Катар, тъй като смяташе, че това ще е от полза за възстановяването му от емоционална гледна точка.

Според RAC1 Уругвай е отказал да подпише документ, гарантиращ, че Араухо няма да играе в първите мачове на турнира, ръководен от Барселона.

Ако Роналд влезе на терена преди уговореното време, Барса ще подаде жалба във ФИФА. Това вече е докладвано на AUF.

Мечечиев: Мачът с ЦСКА е подарък и мечта за играчите и града! Нямаме бюджетите на Черноморец, Несебър и Саяна и нямаме претенции за Втора лига

 

loading...
#
предишна статияМитата Якимов отговори на провокациите от Северна Македония, че бил тяхна гордост
Следваща статияЛевски отпадна от Лудогорец след драма с дзупи (ВИДЕО)