България в група с Австрия,Черна гора и Грузия на европейското по минифутбол

0
-

България попадна в група „С“ на Европейското първенство по минифутбол, което ще се проведе през юни в Кошице, Словакия. Съперници на българския отбор ще бъдат Черна гора, Австрия и Грузия. Черна гора е водач в групата, тъй като е изтеглен от Урна 1.

Нашият национален отбор беше в Урна 2 на жребия, базиран на върху ранкинга на EMF. Австрия и абсолютният дебютант Грузия са другите състави в потока. Турнирът започва на 4-и юни и ще продължи до 11-и същия месец. Жребият се тегли в словашката столица Братислава, където страната беше представяна от президента на БАМФ и EMF Борислав Александров. Той поздрави всички участници и организатори и пожела успех на турнира.

„Прилична група на фона на другите, макар че лесно няма. Трябва да си извоюваш мястото на терена. Ще трябва да се преборим. Черна гора е традиционно силен отбор. Нямаме никакви набюдения над австрийците, а грузините са дебютанти – тях съвсем не ги знаем. Тепърва ще търсим материали за тях, за да ги разучим. Смятам, че групата е преодолима. Тръгнали сме да подобряваме класирането от минали години, отиваме със самочувствие, да продължим към елиминациите“, заяви селекционерът на тима Николай Михов. Той добави, че националният отбор на България по минифутбол ще се подготвя в два лагера с по две контроли.

БФС обяви състава на девойките за евроквалификациите в Сливен