Атанас Дафинов: От утре не съм управител! Имахме вариант за нов собственик на Пирин, но при стария кмет! (ВИДЕО+СНИМКИ)

0
atanas dafinov 2
-
-

Бившият управител на ОФК Пирин Благоевград Атанас Дафинов даде последната си пресконференция, преди утре ОбС Благоевград да назначи на неговото място Петър Занев.

”В момента, в който отборът стана общински, се хвърли много труд и работа. Отборът нямаше нито един спонсор или рекламодател. Генералният спонсор, известна бетинг компания, удвои парите по договора. Местният бизнес ни подкрепи заради предишния вече кмет Илко Стоянов. Към 5-ти ноември заплатите на футболистите са изплатени. Да, с изключение на 4-5 човека, но нямаше как. В Пирин работят общо около 80 човека. Заплатите за октомври вече са грижа на новия кмет. За последния мач спонсор плати парите за съдийските такси” – коментира Дафинов.

“За мен е въпрос на чест да си подам оставката. Това е лично мое решение, искам да лоялен към човека, който ме е назначил на този пост. Пожелавам успех на новия управител от утре” – заяви той за оставката си.

Той още веднъж коментира задълженията на отбора, за които се спекулира в медийното пространство. Според него 174 000 лева са задълженията към НАП, една заплата на футболистите и дребни задължения към различни доставчици. И призова новото общинско ръководство да действа бързо, тъй като предстои мач с Ботев Пловдив. Разкри и също така, че отборът е бил много близо да има нов съсъсобственик, а общината да бъде само гарант. Но това е бил вариант само при кмет Илко Стоянов. Дафинов призна, че само веднъж е виждал новия кмет Методи Байкушев и го призова да поддържа и помага на Пирин Благоевград.

loading...