Ами сега?! Кметът на Пловдив забранил България – Унгария да се играе на „Колежа“!

0
stadion hristo botev koleja
Снимка: facebook.com/pimktransport
-
-

Евроквалификацията България – Унгария няма да се проведе в Пловдив. Това обяви специалистът по спортно право Георги Градев, който подаде жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решението на УЕФА за преместване на двубоя от стадион „Васил Левски“ в София на „Колежа“ под тепетата.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров е забранил мачът да се играе, твърди bTV, позовавайки се на свой източник. Българският футболен съюз (БФС) е уведомен с официално писмо, изпратено по-рано днес.

Очаква се потвърждение от Община Пловдив.

Аргументите на Димитров са основно два – късното съгласуване със строителя на съоръжението и становището на полицията, че стадионът не е достатъчно обезопасен в сегашния си вид.

В момента на „Колежа“ текат строително-монтажни дейности по завършването на покривната конструкция.

До края на годината стадионът трябва да се сдобие с осветление за 4-та категория на УЕФА.

В късния следобед от УЕФА отказаха да преосмислят позицията си по казуса. Централата информира Спортния арбитражен съд, че е твърдо против той да разгледа по ускорена процедура внесената от Градев жалба.

Адвокатът заяви, че внася нов иск – решението за преместване на двубоя от София в Пловдив да бъде отменено до разглеждане на случая в съда.

Евроквалификацията в четвъртък (16 ноември) по програма трябваше да се проведе пред публика на стадион „Васил Левски“ в столицата, но беше преместена в Пловдив със забрана за присъствие на фенове заради риск от ексцесии.

През седмицата строителят на „Колежа“ Илиян Филипов алармира, че съоръжението не отговаря на изискванията за безопасност.

loading...