Адвокатът на Алвеш ще поиска освобождаването му под гаранция

- -

Адвокатите на Дани Алвеш ще поискат освобождаването му под гаранция.

Припомняме, че бившият защитник на Барселона, ПСЖ и Ювентус беше задържан без гаранция по подозрение, че е изнасилил момиче в тоалетната на нощен клуб. Грози го затвор от 4 до 12 години.

Алвеш признава, че е имал сексуална връзка с момиче от клуба, но отрича обвиненията в изнасилване.

Кристобал Мартел, адвокатът на футболиста, е убеден, че жалбата им срещу решението на съда за задържане без гаранция ще бъде удовлетворена и Алвеш ще бъде освободен от затвора до месец. Според него съдът ще има 30 дни да се запознае с доклада на защитата, да поиска аргументи от обвинението и прокурорите и да се произнесе.

Според Marca, адвокатите на Алвеш смятат, че има доказателства, че сексуалната връзка на бразилеца с момичето е била по взаимно съгласие.

Защитата на бразилеца смята оформлението на ВИП зоната на нощния клуб за един от аргументите в полза на версията на Алвеш. До ВИП зоната се стига по стълбите до диджея, а тоалетната, където е извършено предполагаемото изнасилване, е долу, по-близо до изхода. Адвокатите смятат, че това е едно от потвържденията на версията на Алвеш за секс по взаимно съгласие.

Адвокатите на Дани ще предоставят на съда гаранции, че бразилецът ще остане в дома си в Барселона, докато трае делото, според La Vanguardia.

Тези гаранции могат да включват използването на телематична гривна, предаване на паспорт, ежедневно явяване в съда или депозит на пари за покриване на съдебни разходи.

В мач с 6 гола, дузпа, автогол и червен картон: ЦСКА-София отърва загуба от Шахтьор в последната минута (ВИДЕО)

 

loading...
предишна статияБерое се подсили с национал на Гвинея-Бисау
Следваща статияБелия: Дано дойдат нови, водим преговори! Играем все по-добре и по-добре (ВИДЕО)