Бивши футболисти на Левски помагат на сина на Гунди

0
andrei asparuhov
-
-

Синът на легендата Георги Аспарухов-Гунди – Андрей, продължава с глобалната дарителска кампания в полза на ДЮШ на Левски.

„С мен се свързват множество хора, които живеят извън САЩ и Канада, с въпрос дали могат да се включат в кампанията. Тя е достъпна за всеки левскар. Първоначалната ми идея беше да се опитам да активирам 1000 човека, които месечно да даряват по 20 долара и по този начин да успеем да гарантираме 240 000 долара на година за синия клуб. Включиха се бивши играчи на Левски като Велко Йотов, Сашо Марков, Стоян Пумпалов и Георги Христов, както и привърженици на други отбори“, заяви Аспарухов пред сайта Ievskt365.com.

Синът на Гунди получава и трогателно писмо от американка, която е част от семейството на български емигранти. „Пишеше ми на английски, че нейните роднини харесват Левски и баща ми, затова искат да се включат. Малко след като отговорих, по сметката в Хелпкарма дойдоха няколко превода от нея, децата, нейния мъж и т.н.“, признава Андрей.

През тази седмица Аспарухов-младши създаде и група във фейсбук – „1000 за Левски“, където феновете ще може да получават информация за кампанията.