Депутат и легендарният Сашо Манов също даряват парите от емблемата за ДЮШ на ЦСКА-София

0
aleksandar manov 2
-
-

Депутатът и бивш пpecдиpeктop на ЦСКА Иван Ченчев обяви, че се отказва от всичките си вземания от фалиралото дружество. За работата си на „Армията“ той има да получава 15 870,39 лева. В действителност обаче на Ченчев са били дължими 32 хиляди, но синдикът Дора Милева е признала само половината от тях. Отделно Ченчев се е отказал от други 6000 лв. И преди Ченчев е правил компромиси със сумите, които са му се дължали, и за пореден път доказа, че за него ЦСКА не означава пари.

„Още на следващия ден, след като бяха преведени парите за откупуване на емблемата на ЦСКА, се чух с Гриша Ганчев и му потвърдих желанието си да даря парите, които имам да взимам – 15 870,39 лева. След получаването на сумата 870,39 лева от нея ще предоставя за закупуването на абонаментна карта за ВИП -ложата на „Армията“, на Лъчо (момчето, което е на всеки мач на пистата на стадиона и подкрепя отбора от инвалидна количка). Вече говорих с него и имам съгласието му. Останалите 15 000 лева ще прехвърля по сметка на ДЮШ на клуба. САМО ЦСКА!“, написа Ченчев в профила си във фейсбук.

Легендарният Александър Манов също ще дари парите си от активите на ПФК ЦСКА на ДЮШ на ЦСКА-София. Директорът на Музея на спортната слава на стадион „Българска армия“, който преди броени дни отпразнува своя 90-годишен юбилей обяви, че ще предостави полагаемите му се 596,90 лева за развитието на талантливите деца в Академията.

„Призовавам всички приятели, които очакват пари от активите на ПФК ЦСКА, да ги дарят на школата или друга червена кауза“, заяви Сашо Манов.

Обещание за дарение пристигна и от Обединените арабски емирства. Веселин Яневски, който преди месец напусна своя пост като треньор на вратарите в Академията на ЦСКА-София заяви, че със своите 587,27 лева също ще допринесе за развитието на младите армейци.