Шеф на ЦСКА потвърди: Героят от Разград си тръгва от „Армията“

0

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов потвърди новината на „Тема Спорт“, че Кевин Меркадо няма да остане в отбора. Лявото крило бе под наем до края на декември от Гранада. Армейците водеха преговори за откупуване на правата на 22-годишния еквадорец, но в крайна сметка не са стигнали до споразумение с агентите на играча. В клуба не са били доволни и от цялостното му вписване и адаптация към състава. Освен това Меркадо освобождава и квота за чужденец извън ЕС. В момента такива в ЦСКА са трима – бразилецът Енрике Рафаел и колумбийците Кулма и Хеан Карлос Бланко, който бе представен на 14 декември. С роден паспорт се сдоби Фернандо Каранга.

Показателно е, че за цяла година в Борисовата градина Кевин Меркадо така и не захапа титулярно място за дълго. Той записа 32 мача във всички турнири, в които реализира едва 2 гола – срещу Монтана (2:1) и Лудогорец в Разград (оформи крайното 2:1). Меркадо бе титуляр само 12 пъти, а в останалите 20 срещи влизаше като резерва. Еквадорецът играе пълни 90 минути в два мача -при 2:0 над Дунав на 7 май и 3:0 отново над русенци на 22 септември. Той не бе попадал в стартовите 11 от 18 ноември при 1:1 с Ботев Пд.

„Радвам се, че бях част от семейството, наречено ЦСКА“, написа Меркадо вчера.

Според информация на „Тема Спорт“ следващата му дестинация почти сигурно ще е Мексико. Главният мениджър Стойчо Стоилов посочи част от причините, поради които не се е стигнало до задържане на крилото.

„Договорът му за наем изтича в края на годината и няма да бъде подновен. Това момче е голям професионалист. Но не можахме да се разберем с мениджърите и това стана за сметка на играча“, заяви Стоилов в интервю за БНТ.

Той посочи още, че в последния възможен момент поисканата допинг проверка от ЦСКА за 1/4-финала за купата е пропаднала.

„Беше ни отказано в последния момент. Преди това уж всичко беше наред, всички бяха съгласни, и изведнъж се отказаха. Вие си направете сметката“, многозначително отбеляза Стоилов.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]