Почти никой не е успял на „Герена“ от втори опит

0

Новината от „Герена“ е, че Аймен Белаид подписа договор с клуба. Това ще бъде втори престой в Левски за тунизиеца с френски паспорт, който е роден в Париж. Той игра при „сините“ преди 3 години, като дойде с трансфер от Локо (Пд). Белаид остави противоречиви впечатления с играта си за Левски, макар че без съмнение е класен футболист. Той направи и силни мачове за отбора, но имаше и рискови изяви, като лесно си изкарваше картони и дори оставяше отбора си с човек по-малко. Можем само да гадаем как ще се представи централният защитник през пролетта. Той обаче трябва да се чувства предупреден, че почти никой не е успявал при връщането си в Левски. Дори и да е имал силен първи период, което е логично с оглед на това, че е получил втори шанс, то завръщането обикновено е неуспешно. Има редица подобни примери в близкото и по-далечното минало, но повечето са на играчи, чийто втори шанс със „сините“ не е бил използван. Единствено Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров и Христо Йовов са били добри и във втората си „синя“ версия. Неслучайно обаче те са българи и са направили наистина много за клуба. Факт е, че и тримата бяха директори на „Герена“, макар и практиката им на управленския пост да не бе така успешна, както на терена.

Чужденците, пък и не само, по правило не успяват при повторната си покана на „Герена“. За съжаление това правило важи дори за големи любимци на публиката, като Седрик Бардон. В тази графа попадат още Саша Симонович, Кристовао Рамос и Антонио Аниете. Може би само Роман Прохазка бе по-добър, след като се върна, но тук по-скоро става въпрос за изключение, което потвърждава правилото.

Тук са и редица българи, като Цанко Цветанов, Петър Михтарски, Станислав Ангелов, Владимир Гаджев и Лъчезар Балтанов. Най-красноречивият пример обаче е Антон Огнянов, който два пъти бе в Левски, но и двата пъти не успя да се наложи.

Белаид може и да успее в Левски, но за това трябва да вложи максимум усилия, а и да има късмет.

Източник: Христо Бонински/ „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]