Феновете на Спартак (Вн) продължават да изумяват – издържат отбора до края на годината

0
-
-

По инициатива на лидерите на най-голямата фракция на феновете на Спартак Варна – Синдикат 12, който има основен принос за връщането на спортната база на футболния клуб, е взето решение фенклубът да финансира соколите до края на есенния полусезон.

„Спартак има непреодолими финансови проблеми, затова ръководството на футболния клуб изказва своята сърдечна благодарност на феновете от Синдикат 12 за подкрепата в този тежък за момент“, написаха в сайта на соколите.

До края на годината в Североизточната Трета лига остават четири кръга. В неделя спартаковци приемат Септември Тервел, на 18 ноември (събота) гостуват на Ботев Нови пазар, на 26 ноември (неделя) приемат Светкавица Търговище и завършват с визита на Хитрино на 2 декември (събота).

Надеждата на феновете е, че в неделя Спартак най-после ще запише първа победа след четирите ремита дотук през сезона. Соколите делят последното място с Бенковски Бяла, който също има само 4 точки.

Междувременно председателят на УС на Спартак Благой Калфов разкри защо не е подал оставка заради трагичните резултати на отбора през есента.

„Когато през лятото решихме да участваме в Североизточната група, ние го направихме само с една-единствена цел – Спартак да продължи да има отбор в Трета лига, за да може един ден, като укрепне финансово, да изкачи само едно стъпало до професионалния футбол. Наясно бяхме, че след като нямаме пари, нямаше да имаме и силен отбор, защото не може да вземем играчи. Но да стоим в четвърта дивизия беше несериозно. Впоследствие нещата се развиха лошо, но да не мислите, че и на нас ни харесва. На Златин Михайлов хубаво ли му е да пада толкова? Ние като ръководители обираме целия срам, но някой дойде ли да помогне, да пита как може да потръгнат нещата. Най-лесно е отстрани да ни очернят, да ни плюят, да искат да се махнем. Ако тимът беше спрял да играе заради лошите резултати и цялото ръководство бе напуснало, на кого щяха да върнат сега стадиона? Като няма отбор и ръководство, на кого да връщат имоти?“, заяви Калфов.

Шефът разкри, че една седмица в Трета лига с неотложните разходи им струва 1500 лева, без да се броят хонорари, премии, екипировка и т.н.

„Ние тези пари ги нямаме. Някой пита ли как се справяме? Все едно да работиш някъде и да не ти плащат. В крайна сметка смятам, че лошото е зад гърба ни и след като г-н Борисов помогна на Спартак да си върне имотите, сега тези, които ще работят за клуба, трябва да оправдаят доверието и да се отблагодарят адекватно за жеста на премиера. Спартак няма право на грешки, защото занапред футболната общественост ще следи под лупа по какъв път върви отборът. На никого в Спартак няма да му е приятно един ден хората да казват: „Върнаха им стадиона, а те нищо не направиха – за какво беше целият този шум?“ Аз обаче смятам, че дотам няма да се стигне и Спартак ще се развива в правилната посока“, допълни Калфов.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]