Созопол тресна Ботев (Гъл) в последната секунда

0

Созопол победи с 3:2  Ботев (Гълъбово) в последен за сезона мач от Втора професионална лига. На ст. „Арена Созопол“ домакините поведоха през първото полувреме, но през второто допуснаха обрат. Гостите отбелязах две попадения за крайното 1:2. В края на мача, обаче Сечков изравни за Созопол. Буквално в последната секунда пък Станимир Баев донесе трите точки за домакините с гол за крайното 3:2.

Двубоят започна по-добре за гостите, които можеха да открият още в 1-ата минута. Винков излезе сам срещу вратаря, но Нотев спаси. След центриране от корнер, Стоян Мантаров прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради изключително спорна засада. Малко по-късно бившият футболист на „небесносините“ Реджеб Халил остана очи в очи с Нотев, но отново вратарят се намеси решително. В 19-ата минута пък Созопол трябваше на два пъти да чисти от голлинията удари на гостите. В 28-ата минута Мустафа изпълни чудесно фаул, Иванов успя да избие в корнер. 60 секунди по-късно обаче, именно вратарят на Ботев и защитник пред него не успяха да се разберат. От това се възползва Кристиян Пешов, който открадна топката и на празна врата не сгреши за 1:0.

В началото на втората част гостите упражниха натиск, който даде резултат в 51-ата минута. След центриране отдясно, Денис Николов засече с левия крак от въздуха за 1:1. В 74-ата минута Ботев стигна до пълен обрат в резултата. Винков центрира отдясно и Реджеб Халил от непосредствена близост засече за 1:2. В 81-ата минута Тафраджийски проби отдясно и върна към Станимир Баев, който обаче стреля над вратата. Секунди по-късно „небесносините“ поискаха дузпа за нарушение срещу Тафраджийски, но такава не бе отсъдена. В 84-ата минута Созопол успя да изравни. Баев центрира в наказателното поле, където Мартин Сечков засече с глава за 2:2. В последната секунда на даденото 4-минутно продължение Станимир Баев овладя в наказателното поле и с удар по диагонала донесе победата на Созопол.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК