Поляци избират между Любо Пенев и Балъков

0

Любослав Пенев е фаворит за треньорския пост на полския Ягелония (Бялисток), пише на профила си в „Туитър“ Лукаш Олкович – журналист от „Пжегльонд Спортови“. Според информацията в тима от Бялисток чакат Пенев за преговори, като той ще гледа и мача срещу Лех (Познан) другата неделя.

Настоящият треньор на Ягелония Михал Пробиерз ще напусне поста след края на сезона, въпреки че все още не е обявил официално решението си. В полските медии вече има информации, че той е получил оферта за работа в чужбина.

В петък бившият италиански национал Дженаро Гатузо се е самопредложил на Ягелония, изпращайки своето CV. Тимът от Бялисток обаче има други намерения. Клубната управа се е спряла на Любослав Пенев. Както е известно, вчера се появи информация, че бившият нападател е в списъка със специалисти за треньорския пост на АПОЕЛ (Никозия).

Другият вариант, разглеждан от ръководството, е Красимир Балъков. В момента Ягелония (Бялисток) е на второ място в класирането с 38 точки, колкото имат Лех (Познан) и Лехия (Гданск). Трите тима изостават на две точки зад Легия (Варшава), а до края на сезона остават два кръга.

БЛИЦ СПОРТ