Смешна дузпа и безобразно съдийство не позволиха на Нефтохимик да бие Черноморец

0

Нефтохимик завърши наравно с Черноморец (Балчик) в мач от IX кръг на Втора лига. Двата тима си размениха по един гол в двете полувремена за крайното 1:1. На стадиона в Българово „шейховете“ поведоха, но равенството бе възстановено от смешно отсъдена дузпа. Куп съдийски грешки в ущърб на домакините също вдигнаха сериозно градуса на напрежение.

Двубоят започна отлично за бургазлии, които успяха да поведат още в 11-ата минута. След центриране отдясно в наказателното поле, Даниел Стоянов засече с глава за 1:0. „Зелените“ продължиха да бъдат по-активният отбор и пропуснаха няколко възможности да удвоят. Най-сериозното положение се откри пред Станислав Жеков, чийто удар с глава, обаче срещна гредата.

В 50-ата минута футболист на гостите се строполи в наказателното поле на Нефтохимик без никакво съприкосновение, за което главният арбитър отсъди дузпа. 11-метровият наказателен удар бе реализиран от Владислав Мирчев. До края на мача „шейховете“ натиснаха сериозно, но пропиляха няколко отлични възможности за гол. На два пъти от изгодни позиции пропусна Георги Бинев. Съдийството в мача пък бе най-меко казано безобразно, като почти всичко се свиреше в полза на гостите от Балчик.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК