Славия се прицели в Лига Европа, предлага нов договор на Загорчич

0
Zlatomir Zagorchich
-
-

Доста амбициозна цел са си поставили в Славия за пролетния дял. Белите ще се опитат да се класират за Лига Европа. Първата опция за това е Купата на България, пише „Тема спорт“. На полуфиналите столичани срещат Ботев Пловдив, а в другия сблъсък за място на финала ще спорят ЦСКА и Левски. От „Овча купел“ ще стискат палци за червените, които може и да не получат разрешение за участие в турнирите, както се случи през миналото лято.

Шеф на Славия завладя ривиерата на Слънчев бряг

По време на подготовката белите ще уточняват и стратегията си за шампионата -класиране за първата шестица или оставане в долната половина, която да спечелят и да предизвикат на бараж за Лига Европа третия в крайното класиране. Влизането в Топ 6 няма да е непосилна задача въпреки изоставането от 7 точки, но реално Слабия няма да може да се пребори за нещо повече от пето или най-много четвърто място.

Славия подписа с двама

Преди година столичани бяха във втората половина, но участваха в битката за оцеляване. Благодарение на добрата работа на Златомир Загорчич плейофите бяха с положителна развръзка. След тях Заги подписа нов договор, който обаче е само за 12 месеца – до лятото на 2018-а. Почти сигурно в началото на новата година сръбският специалист ще получи предложение за удължаване на контракта. Президентът Венцеслав Стефанов е останал много доволен от работата на Загорчич от пролетта насам.

Венци Стефанов разкова Благо Джизъса: Забравя хората, когато вече не му трябват! Да си стои при децата, за да е далеч от чалготеките

За изпълнението на целта Лига Европа ще бъде направена и нужната селекция. Славия вече обяви два трансфера – на нападателя Цветелин Чунчуков и десния бек Сашо Александров. Очакват се още двама нови.

Славия продава най-добрия си футболист в Казахстан?

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]