Скандали в българското студио на Евроспорт

12

Рокадите в Евроспорт продължават с пълна сила. По-малко от 6 седмици преди началото на Олимпийските игри в Пьончан 2018 от екипа бе отстранен един от създателите на българската версия – Йордан Божинов.

“Новото ръководство в лицето на Емилиян Стойков ми заяви, че с присъствието си единствено вредя на имиджа на Евроспорт. Отговорих, че никога не съм поставял собствените си интереси над тези на компанията и ако това ще реши проблемите съм готов да си тръгна. На следващия ден бе свикана сбирка, на която ми бе забранено да присъствам и ми съобщиха, че колективът гласувал за отстраняването ми. Събрах 14 години в един кашон и…”, заяви Йордан Божинов пред Sportal.bg, който по-рано е работил и в екипите на “7 дни спорт” и Ринг ТВ.

Йордан Божинов бе победител в традиционна анкета за спортна журналистика на името на братя Ексерови през 2014 година. В Евроспорт Божинов най-често коментираше снукър, тенис, баскетбол, както и още много не толкова популярни зимни и летни спортове.
Робъртсън надви Тръмп в пир на триковите удари и забавен снукър+81
На 1 декември Асен Спиридонов застана начело на българската секция на Евроспорт. Той замени на поста Евгени Ставрев.

„От 1 декември 2017 г. Асен Спиридонов е новият Production Manager на „Доли Медия Студио“, което отговаря за коментаторите на Евроспорт. Решението е резултат от бизнес причини във връзка с нарасналите очаквания на спортните фенове в България“, обявиха тогава от „Дискавъри нетуъркс“ (Discovery Networks), чиято собственост са Евроспорт и Евроспорт 2.

0 0 votes
Article Rating
12 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Райчо Ганев
Райчо Ганев
6 години по-рано

еееех надобрия снукър коментатор беше Йордан Божинов.Учудих се какви са тия дилетанти дето коменрират снукъра в последно време.Иимам чуството че за пръв път виждат тая игра, а уж играчи по снукър.Дори Евгени Ставрев ,който казваше че не е вещ в снукъра коментираше подобре от тия.
халал да са ни и дано се научат

Камен Якимов
Камен Якимов
6 години по-рано

Продължавам да гледам колоезденето по Евроспорт, но колкото и да се напъвам да ми харесат коментарите- не се получава. За мен е голяма загуба изчезването на Евгени Ставрев. Нито гост-експертите , още по-малко титулярните коментатори могат да анализират състоятелно конкретни ситуации. Нещо повече, понякога коментарът е толкова неадекватен, че се запитвам дали гледаме едно и също предаване. Да не говорим за много по-широкия кръгозор и чудесна дикция на Е.Ставрев. Може да се продължи още, но не виждам смисъл и надежда. Знам, че в България хубавите неща не се задржат дълго. Много жалко.

Paraskeva Petrova
Paraskeva Petrova
5 години по-рано

Коментар:Безкрайно съжалявам за Евгени Сгаврев Напълно съм съгласна с Камен Якимов. Предаването загуби много от очарованието си без коментара на Евгени Ставрев.

Deeply disappointed
Deeply disappointed
5 години по-рано

Крайно разочарование… Без най-добрия си коментатор Йордан Божинов Евроспорт ще загубят много. Лично аз гледам снукър далеч по-рядко заради неадекватните коментари.

Анонимен
Анонимен
5 години по-рано

Евгени Ставрев имаше харизма! Асен Спиридонов ми звучи много монотонно и някак си стереотипно. Ще бъде добре ако ръководството не действа по комунистически модел и си върнат Ставрев на работа.

Анонимен
Анонимен
5 години по-рано

Евгени Ставрев коментираше наистина професионално и за мен беше удоволствие да го слушам. Ще ми липсва! Асен Спиридонов се справя но ми звучи посредствено, сякаш е стажант. Щом са сменили ръководството на Евроспорт обикновено ръководството назначава свои хора. Така е в България не се гледа професионализма а шуро-баджанащината. ЖАЛКО ЗА Евгени Ставрев имаше сърце и душа за тази работа!!!

Анонимен
Анонимен
5 години по-рано

Ще изтърпим джирото,но моля ви върнете Евгени Ставрев да коментира тура!

Стойчева
Стойчева
5 години по-рано

Много ми липсва любимия ми коментатор Йордан Божинов.Снукърът не е същия бе него.

Асенов
Асенов
5 години по-рано

Без Данчо Божинове пусто! Коментарите му бяха истинска наслада ! В тази връзка искам да спомена и едно мнение на един мой приятел и неповторим спортен журналист – Люпи Неделчев относно спортните хрантутници в БНТ -„В спортната редакция на БНТе пълно с индивиди с умствени и говорни неджстатъци…“/Което разбира се е актулно и в момента/. За жалост обаче единсвеният радващ ни досега екран на Еевроспорт започна да прилича на останалите частни, както вече и но споменатата държавно телевизия в „лова на вещици“. Дерзай Данчо – ти остави с неповторимите си и компетентни коментари в нас обикновените любители на спорта незабравими… Прочети още »

Димитър Иванов
Димитър Иванов
5 години по-рано

Каквото и да става от Евроспорт са най-добрите. Йордан Божинов ще ми липсва, но има и други коментатори – Никола Ибришимов(любимият ми), Ангел Искрев, Асен Спиридонов. На мен ми харесват новите коментатори в колоезденето.

ивайло николов
ивайло николов
5 години по-рано

Колоезденето“осиротя“без коментарите на Евгени Ставрев.Няма я вече емоцията , напрежението.Остабнха единствено равноделните и скучни коментари на заместниците му!

В иванов
В иванов
5 години по-рано

Изключително слаби коментари на тура и то на отвратителен диалект