В Турция се хвалят: Взехме Черната сила! Левски прибира поне 1 милион

0

Левски ще прибере поне един милион лева от продажба на нападателя Жуниор Мапуку през зимата. Интерес към 27-годишния конгоанец не липсва и престоят му на „Герена“ ще трае само един полусезон, пише „Тема спорт“. Най-близо до подписа на играча е турският втородибизионен Елазъгспор, който се бори за промоция в елита. Вчера местните медии написаха, че той вече може да се счита за първото от четирите зимни попълнения.

„Елазъгспор прие изискванията за договор с нападателя Жуниор Мапуку. Клубът е уточнил всичко за неговия подпис. Може да се счита, че парафирането на контракт е само формалност, и сделката ще бъде обявена веднага след отварянето на трансферния прозорец“, съобщи superligyolu.com.

В борбата за привличането на 27-годишния нападател се включи и клуб от Дубай, а на „Герена“ имат запитване за него и от Катар.

Има Вариант Левски да даде играча под наем, но това на този етап е малко вероятно. На „Герена“ предпочитат да се стигне до продажба, като да приберат голям процент от трансферната сума накуп. За осъществяването на сделката, независимо в кой от изпратилите оферти клубове, се чака само „Да“ от собственика Спас Русев. Очаква се босът да се прибере в София в началото на месец януари, тъй като сега е на почивка в чужбина.

Елазъгспор се намира на 9-о място във второто ниво на турския футбол, като е само на едно от позициите, осигуряващи баражи за промоция.

През есента конгоанецът участва в 19 от 20-те шампионатни двубоя на сините. В тях той реализира 6 гола. В началото Мапуку бе титуляр, но постепенно при Делио Роси загуби титулярното си място. В последните двубои за годината Жуниор бе ползван като ляво крило. Той дойде на „Герена“ през лятото като свободен агент, след като контрактът му с Берое изтече. За да го пусне, Левски ще трябва да получи най-малко 200 хиляди евро.

Конгоанецът вече има престой в турски клуб. В началото на сезон 2016/17 той бе част от втородивизионния Бандърмаспор, но само след два мача напусна, след което започна втория си престой в Берое.

През зимата сините със сигурност ще вземат централен нападател, тъй като и румънецът Серджиу Буш не се представи на ниво – вкара само 5 гола в 20 шампионатни двубоя.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]