Само Марселиньо и Дяков останаха от първия шампионски отбор на Лудогорец! Ето къде са останалите

0
-
-

В четвъртък Лудогорец се раздели с нападателя Жуниор Кишада. Така единствените двама, останали от първия шампионски състав, които все още носят фланелките на орлите, са дефанзивният халф Светослав Дяков и плеймейкърът Марселиньо. Напролет те ще преследват седма поредна титла. Какво обаче правят съотборниците им, по-точно основните играчи, от сезон 2011/12?

Кишада: Благодаря на Господ, че ме прати в Лудогорец! Тръгвам си през предната врата

На вратата тогава титуляр бе Урош Голубович. Сега 41-годишният сърбин е футболен агент. Той прекрати кариерата си през лятото на 2013-а, когато напусна разградчани. След това остана близо до играта. Той бе представител на игралия в Левски негов сънародник Боян Йоргачевич.

В дясно на защита бе Гилерме Шоко. 27-годишният футболист спечели три титли с Лудогорец. След това бе в кипърския АПОЕЛ, а завръщането му у нас не бе успешно. През сезон 2016/17 мина последователно през Монтана и Локомотив Пловдив. От есента е част от литовския Судува – тим, който бе елиминиран от Лудогорец през тази кампания в плейофите за Лига Европа.

Национални селекционери на крака при Лудогорец

Партньори в отбрана бяха Любомир Гулдан и Александър Барт. Първият рита за полския Заглембе Люблин. В този отбор е, откакто си тръгна от Лудогорец през лятото на 2013 година. Александър Барт пък ще пробва да спре орлите към поредна титла – сега носи фланелката на ЦСКА.

Левият бек Йордан Минев продължава да играе, макар и на 37 години. Преди 6 месеца той напусна отбора и премина в Ботев Пловдив. Несменяем титуляр е при канарчетата.

Дъжд застигна Лудогорец в Турция

Редом до настоящия капитан Светослав Дяков в полузащитата бе Станислав Генчев. Той пръв от онзи отбор направи прехода към треньорската скамейка. През пролетта на 2017-а бе играещ наставник на Етър и успя да вкара болярите в елита. През есента ги води и в Първа лига, но сега отстъпи диригентската палка на Красимир Балъков. Все пак остана в щаба на болярите.

Скромна селекция в Лудогорец

Михаил Александров, Мирослав Иванов-Шуменския Деко и Иван Стоянов бяха ползвани като като крила. Първият бе продаден на Легия Варшава през 2016-а. Сега е част от руския елитен Арсенал Тула, като през есента в 13 шампиона-тни двубоя не успя да отбележи гол. Мирослав Иванов бе в Левски, Локо ГО, Етър и Севлиево, след като си тръгна от Разград. Бе част от щаба на Станислав Генчев в Етър, но след идването на Красимир Балъков, за него не остана място. Иван Стоянов също остана свързан с Генчев. След Лудогорец игра за ЦСКА, Верея, Монтана и Ботев Пд, а от една година е капитан на Етър.

Кешеру: Чувствам се уважаван в Лудогорец, може да остана

През 2011/12 Емил Гъргоров бе ползван като фалшива деветка от треньора Ивайло Петев. Той бе и голмайстор на отбора с 13 попадения. Той смени доста тимове – ЦСКА, Шъдзяджуан, Локо София, Локо Пд, Берое. Сега е в аматьорския фК Централен спортен клуб на армията 1948.

Източник: „Тема спорт“

Трансферът в Коняспор на Кешеру пропаднал заради болест

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]