Само една дилема пред Стамен Белчев за титулярния състав

0

До началото на пролетния дял в Първа лига остават по-малко от две седмици, а стартовите 11 на ЦСКА вече са почти ясни. Около състава има една дилема и тя е свързана с десния бек. За мястото там ще се борят Манолев и Дюлгеров, като на този етап нито един от двамата не може да се счита за сигурен титуляр, пише „Тема спорт“. Човекът в стартовия състав на този пост ще се избира на база съперника и формата на играчите. Поне в първите пролетни мачове е по-вероятно да започне Манолев, но това не означава, че ще е непоклатим на поста. 32-годишният играч през есента действаше като крило, но това се промени заради силната форма на Десподов, който захапа в атака.

По останалите позиции въпросителни няма. В контролите в Испания си пролича ясно на кои футболисти ще бъде гласувано доверие. Под рамката титулярното си място ще запази Черниаускас. В центъра на защитата както в края на есента, така и сега се очаква да играят Бодуров и Барт. Французинът пропусна част от подготовката в Испания, но наваксва бързо и се очертава Чорбаджийски пак да е резерва. На левия бек пък ще действа новото попълнение Жеферсон.

Преместването на Тиаго от позицията зад нападателя като вътрешен халф се оказа успешен ход и напролет португалецът ще има функциите на разиграващ полузащитник. До него ще действа Малинов, но в първите две срещи – с Верея и Черно море, наказаният петричанин ще бъде заместен от Лое.

Около офанзивното каре също няма никакви въпросителни. Десподов отдясно и Енрике отляво бяха титуляри по фланговете във всяка от 5-те контроли дотук. Алберг също започна във всички проверки – на позицията зад нападателя. На върха на атаката Каранга е неоспорим.

В следващите дни се очаква ЦСКА да привлече крилото Андре Монтейро-Укра. 29-годишният португалец обаче няма да може да играе поне до средата на март. В плейофите Укра ще се конкурира с Десподов и Енрике. Армейците правят опити да вземат и защитник, но на този етап не успяват да договорят добра опция.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]