Решават бъдещето на Ботев (Пд) на 10 септември

0

10 септември се очертава като ключова дата за бъдещето на Ботев Пловдив. За тогава е насрочено редовно годишно Общо събрание на Сдружение ПФК Ботев, пише „Тема спорт“. То е носителят на акциите на ПФК Ботев АД. На събранието се очаква взимане на решение за участие на сдружението в процедурата по увеличаване на капитала на ПФК Ботев АД. Очаква се и решение стойността на новоемитираните акции да бъде покрита изцяло от сдружението чрез внасяне на паричната им равностойност в двумесечен срок от публикуването на поканата в Търговския регистър. За целта ще се гласува и план как да се наберат паричните средства, необходими за купуването на новоемитираните акции.

Узаконяването на тези решения на Общото събрание е следствие на желанието на финансовия благодетел на Ботев Георги Самуилов да има преструктуриране и да може той и по документи да поеме управлението.

Уточняването на детайлите между сдружението и ръководното тяло на ПФК е последната брънка, която ще помогне за задействане на процедурите, необходими за продължаването на строежа на стадион „Христо Ботев“.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК