Обрат с нарочен за гонене от Герена, може да влезе в групата за Славия

0
-
-

Амаду Сукуна може да възроди кариерата си в Левски. Французинът, който бе отписан напълно през лятото и пратен да тренира с юношите, засега успява да се докаже пред новия треньор Делио Роси, твърди „Тема спорт“. Италианецът реши да повика Сукуна в тренировките в началото на седмицата и да прецени качествата му. Засега нападателят се справя повече от добре в заниманията и няма да е учудващо, ако попадне в групата за домакинството на Славия. Мачът срещу белите е утре от 21:00 часа на стадион „VIVACOM Арена Георги Аспарухов“ и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт.

Левски привлече Амаду Сукуна в края на миналата година от Верея. Сините платиха трансферна сума на старозагорци. Той обаче не успя да се адаптира добре под ръководството на Елин Топузаков, а след това разочарова и при Николай Митов. Сукуна бе ползван като крило, на върха на атаката и като втори нападател. На нито един пост обаче не успя да разкрие потенциала си. Затова и изигра само 10 мача, в повечето бе резерва, и отбеляза само едно попадение. В края на сезона на 25-годишния футболист му бе съобщено, че не попада в бъдещите планове на треньорския щаб. Затова и не стартира подготовка с тима. Амаду обаче отказа да разтрогне договора си с клуба, без да получи солидно обезщетение, и предпочете да си получава заплата и да тренира „за здраве“ на „Герена“.

Делио Роси има нужда от флангови футболист. Това е и причината да започне да пробва Сукуна. Треньорът даде да се разбере, че няма да разчита на Фрасис Нар и Бабатунде Аденижи. Двамата вече не тренират с първия отбор.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК