При Роси Левски не трепери с 10

0

Тече 38-та минута на мача Левски и Локо (Пд). „Сините“ трябва да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застава Жорди Гомес и гол! Испанецът слага край на безсилието в атаката до този момент, а феновете протриват ръце и се надяват, че този път любимците им ще предложат нещо по-различно от едно на мъка. Но не било писано. Три минути по-късно Иван Горанов изпуска Димо Бакалов и го събаря. Следва директен червен картон и цяло едно полувреме с човек по-малко. Вместо да се притеснят, „сините“ направиха едни от най-стойностните си 45 минути от началото на сезона. Положенията пред вратата на Локо (Пд) следват едно след друго. По-чудо „черно-белите“ се разминаха с погром, след като само Буш три пъти бе сам срещу Диао, а невероятен пропуск направи и Кабрал. Ако оставим настрана спорното положение пред вратата на Митрев в продължението, Левски напълно си заслужи точките. Освен това столичани за втори път, откакто дойде Делио Роси, показаха невероятна стабилност с 10 души. Дебютът в намален състав бе срещу Лудогорец. 44 минути „сините“ не само, че спряха „орлите“, но Вутов пропиля най-чистото положение в срещата. „Май на Левски“ им е по-лесно с 10 души, отколкото 11″, коментираха по форумите след срещата в събота.

От 2013 г. насам не е нещо ново за столичани да бъдат в такава роля показва статистиката. В много случаи това не е било фатално, защото противник е бил гонен заедно с играч от „Герена“, малко преди или след това. Така през сезон 2015/16 бяха победени Пирин и Берое с по 1:0, а през 2014/15 Ботев (3:0) и Хасково (4:1). Не броим и моментите, когато играч на Левски е бил гонен в 90-та минута било при победа или загуба.

В моментите под пара нещата стоят по-друг начин. Само два пъти Левски е успял да излезе чист сочи статистиката. Това се случи по ирония на съдбата срещу Лудогорец. През миналото първенство Бурабия изостави съотборниците си в 77-та минута, но те се пребориха за точката – 0:0. „Сините“ сториха същото и през 2013 г., когато записаха първата си и единствена победа в Разград -1:0 с гол на Ларсен Type на 7 декември 2013 година. Тогава в 75-та минута бе изгонен Станислав Ангелов.

Иначе „сините“ си патят и то доста. Началото е поставено от Гари Родригес в Пловдив на 21 юли 2013 година. Националът на Кабо Верде бе превзел вратата на Ботев, когато в 37-та минута бе провокиран от Веселин Минев и си изкара червен картон. „Канарчетата“ направиха обрат за 2:1.

На 9 април пък Ай-мен Белаид не позволи на Левски да гони равен срещу Лудогорец, след като пое към съблекалнята в 84-та минута. С човек повече „орлите“ вкараха още един гол за победата си с 2:0.

Пелето имаше и фатално изпълнение срещу ЦСКА – той направи дузпа с червен картон. От бялата точка „армейците“ си подпечатаха трите точки. В последните минути на срещата напрежението изби и още четирима бяха изгонени.

През сезон 2014/15 Левски страда в две от дербита със Славия. На 13 декември 2014 г. Белаид си изпроси червен картон в 44-та минута, след като „сините“ изоставаха в резултата с един гол, а Манзоро стана герой за „белите“ с хеттрик за 3:1. Същото след това стори и Веселин Минев при загубата 2:3 на „Герена“.

Черна точка през този сезон записа и Мирослав Иванов. Той „блесна“ при домакинската загуба от Берое с 0:1 на 7 ноември 2014 г. Деко получи червен картон в 54-та минута, а в 69-та Елиаш се разписа за победата на старозагорци.

Днес изглежда, че тези проблеми са в миналото. „Сините“ обаче трябва да имат обеца на ухото, защото в събота за трети път от началото на първенството остават с човек по-малко. Към вече споменатите Митрев и Горанов трябва да прибавим и Димитър Пиргов. Той първи повлече крак с червените картони при загубата 0:2 от Верея. Защитникът бе изгонен в 82-та минута, когато вече старозагорци си бяха вкарали двата гола.

Този негативен показател трябва да накара „сините“ да се замислят, защото толкова червени картони, колкото имат сега са получавали сумарно за целите предишни два сезона.

Ако не се сложи край, то на „Герена“ ще подгонят негативните постижения от 2013/14 (8 червени) и 2014/15 (7). Факт е също, че в дербитата с ЦСКА-София и Лудогорец Роси бе принуден да прави смени, за да спаси играчи от изгонване. При 2:2 на „Васил Левски“ Антонио Вутов си „просеше“ изгонването, а в Разград това се случи и с Мики Орачев.

Източник: „Меридиан мач“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]