Преди Септември – Созопол (вероятен състав)

0

Созопол гостува на Септември (София) в мач от 25 кръг на Втора лига.Двубоят е днес, от 17:30 ч. на ст. „Драгалевци“. Срещата ще бъде предавана пряко по Диема Спорт.

„Небесносините” имат възможност да се доближат само на точка от местата даващи право на бараж за промоция в Първа лига. Това ще стане, ако възпитаниците на Румен Димов си тръгнат с трите точки от столицата. За да се случи това, обаче наставникът на тима ще трябва да се справи със сериозни кадрови проблеми, като няма да може да разчита на половин отбор. Сериозна част от футболистите са били повалени от вирус и не заминаха с групата от 18 играчи. Извън строя са цели шестима – петима с вирусно заболяване и капитанът Иван Янчев, който е наказан.

„Срещаме един от фаворитите във Втора лига за спечелване на промоция и то на техен терен. Имат много опитни играчи в състава си, печелили шампионски титли и купи на България, с участия в европейските турнири. Пълна заблуда е, че играят с изключително млад състав. Напротив. Особено през втория полусезон играят с много опитен отбор, с футболисти, играли на много високо ниво. Убеден съм, че на терена нашият отбор ще бъде по-млад от техния. Но пък за нас това е добър момента да се докажем. Ние сме гладни за успехи. Чакаме такива мачове. Радваме се да играем срещу силни отбори. И да не забравяме, че ние също имаме отлични футболисти, които умеят да играят като колектив и отбор.

Домакините ще се опитат да наложат своя начин на игра. Ще има напрежение. Ние обаче обичаме да играем под напрежение. Във футбола напрежението е нещо нормално. Ако го няма и не се борим за нищо, на нас специално не ни е интересно.

Продължаваме да бъдем в много добра позиция, въпреки сериозните кадрови проблеми, които имаме. Нападна ни вирусна инфекция. Ще отсъстват доста футболисти и то такива, които са с много опит и носят класата на отбора. Надявам се тези, които ги заменят, да покажат силата на колектива ни и дълбочината, която имаме в състава. С тези, които утре ще отсъстват, отборът се чувства по-уверен, с по-голямо самочувствие. Аз самият осъзнавам безкрайно голямата амбиция, която се усещаше, когато се подготвяхме за мача в София. Трябва да покажем своя тежък характер срещу Септември и чисто футболната агресия в двете фази на играта, която само ние можем – да в покажем утре на терена. Ако изпълним това, което сме начертали, надявам се да покажем отлична игра и да спечелим положителен резутлат“, коментира за KotaSport.com наставникът на Созопол Румен Димов.

Вероятен състав на Созопол: М. Теменлиев, Анг. Делчев, М. Сечков, Д. Андреев, Ст. Мантаров, Як. Идризов, М. Мустафа, М. Георгиев, Б. Борисов, Кр. Тафраджийски, Д. Христов

Резерви: Св. Нотев, Хр. Каймакански, Л. Илиев, Ст. Баев, Ж. Комелов, Д. Хаджиев, Г. Петров

Наказани: Ив. Янчев

Контузени: Ст. Митев, М. Мехмедали, Кр. Пешов, М. Радев, М. Димов

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК