Бургазлия носи на гърба си цял училищен отбор

0

Бургаската надежда в спринта Божидар Вангелов се представи фантастично на ученическите игри в Сливен и благодарение на него тимът на Математическата гимназия се класира за финалите в шампионата.

На зоналното първенство той победи на 100 и 200 мерта, а на щафетата 4 по 100 бяга като Карл Луис на последен пост. На късия спринт Божидар постигна време 11,1 секунди с ръчно измерване при насрещен вятър, а на 200 метра бяга за 22,5 секунди. Реално той тренира от две седмици, след като дълго време се възстановяваше от контузия.

На същите зони Никол Андонова, която защитаваше цветовете на бургаската немска гимназия направи страхотно бягане на 100 метра, спирайки хронометрите на 12,0 секунди отново с ръчно измерване. Резултатите и на двамата бургаски състезатели в толкова ранен етап са предпоставка за силно бягане през лятото.

Целта на Божидар е бягане в рамките на 11,05- 11,10 секунди с електронно измерване на 100 метра, а на Никол 12,00 също с дигитален метод на засичане. Бижидар е състезател на клуб Вая 94, а Никол на СК Европул. В случая обаче и двамата защитаваха ученичиските си тимове, като с представянето си в Сливен предизвикаха малътк фурор.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК