Паро: Нека и Лудогорец попищят от съдийството! Защо не плакаха след ЦСКА?

0

Легендарният треньор на ЦСКА – Аспарух Никодимов говори по актуалните теми свързани с ЦСКА. Ето какво сподели Паро за „Тема спорт“:

ЦСКА спечели мача си със Септември рационално. Когато имаш сгъстен цикъл, трябва да си правиш сметката и за следващите срещи. Можеше и по-убедителен да е успехът, но и 2:0 е достатъчно, при положение че си взел трите точки. Атаката на ЦСКА към титлата се изостря отново с оглед загубата на Лудогорец и скъсяването на изоставането само на точка. Но и ЦСКА изпусна такива победи, че не е истина. Сега трябваше да боди с 5 точки в първенството, а вместо това изостава с една. Тези грешки срещу Етър, Пирин и Ботев може да изиграят лоша шега на отбора в края на сезона. Но футбола затова толкова го обичаме – никога не знаеш каква изненада може да ти поднесе. Видяхме, че и Лудогорец може да губи точки.

Впечатленията ми от играта на ЦСКА не са се променили особено на база последните две победи. Все така се вижда, че изпитва затруднения срещу прибрани съперници. Нужно е повече разнообразие в атака, повече да се напада по фланговете, но треньорите си ги знаят тези неща. Белчев се справя добре, привикна към обстановката, Стефан Генов също е опитен и знае какво прави. На този етап пиша добра оценка на Белчев по повод първата му година начело на ЦСКА. Постигна нелоши неща, но има и още много за подобряване. Като спечели титлата, тогава оценката ще е отлична. За такъв успех обаче са нужни и изпълнители. Не става само с приказки и тактики, трябва и играчи да имаш, които да реализират замисъла на треньора и да са дисциплинирани. Необходимо е и малко повече да импровизират нападателите на ЦСКА. Рядко се случва да видим някоя разчупена идея от тяхна страна, а и като цяло в отбора.

Средната линия ми хареса и срещу Локо Пловдив, и срещу Септември. Още в контролите Раул Лое ми беше направил добро впечатление. На пръв поглед той е флегматичен, но има голяма крачка и подава точно на къси и средни разстояния. Ако влезе и във форма, ще се окаже добро попълнение. Малинов също ми харесва. Момчето е много енергично и работливо. Малко трябва да погледне и към вратата на съперника. Нека отправя по някой шут, в летните контроли показа, че може да вкарва от дистанция. А и като играят двама дефанзивни халфове, единият има свободата да се включва в по-предни позиции. Малинов се развива добре, да не се отпуска и ще бере плодове. Знаем как е в спорта – един мач може да те направи звезда, но и да ти съсипе кариерата.

Десподов вкара голове в две поредни срещи, но те и затова го пускат. Видя, че не е хубаво да се стои на пейката. Но според мен той в момента е на 50% от това, на което е способен. Малко по-често да търси комбинации. Иначе има демараж и хубав удар. Но пък онова положение в първите минути срещу Септември просто не бива да се изпуска. Даваш аванс в ранен етап от мача и оттам всичко става друго. Нека бъде по-настоятелен и да не изпуска кокала, защото друго куче веднага е готово да го вземе. Топката е в неговото поле, както се казва.

Бразилчето Енрике не е лошо. Неопитен е още, има някои тактически грапавини, които трябва да изчиства. Друг живот води сега, може да не се е приспособил към България. Но определено има качества, надига глава и е хубаво, че залагат на него. Разполага с бързина и техника. Завършващата фаза не му е на ниво, но с рутината подобни слабости се по-изчистват.

За жалост за пореден път се налага да коментирам и неща, свързани с ЦСКА, но не и със събитията на терена. Не са нормални тези изцепки на „Лаута“. Направи ми впечатление, че агитката на Локо много бързо стигна до феновете на ЦСКА. Според мен тази провокация е била предварително подготвена и привържениците на ЦСКА се подведоха. Явно е имало някакъв сценарий, да не говорим, че и агитките не се обичат и това е било удобен повод.

Що се отнася до съдийството – нека и Лудогорец да попищят малко, да видят, че не е хубаво да те цакат. Мечката като играе при комшията, нали ще дойде и при теб… А защо не плакаха от реферите след мача с ЦСКА? Защо като мъже не си признаха, че е имало дузпа за ЦСКА тогава? Тези номера си ги знаем, не са нови. А ползата от онзи господин Бата е точно нулева. Какво подобри в съдийството? По-правилни тъчове и корнери ли даваме? Пари на вятъра е неговото възнаграждение.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]