Официално: Бургас 2007 се отказва от участие в първенството

0

Бургас 2007 официално слага край на участието си в женското волейболно първенство. За подобен сценарий KotaSport.com съобщи преди близо седмица. Решението за това е

[sociallocker id=5830]

взето, за което с писмо до ОбС-Бургас информира спортният директор на Бургас 2007 Георги Делчев.

„Волейболен клуб ОУСК „Бургас 2007“ втора поредна година има представителен отбор жени в „А“ група. Първата година се представихме повече от успешно – шести за първенството и трето място за Купа България. Подкрепа имахме от цялата спортна общественост, Пристанище Бургас и фирмите „Демакс“ и „Стоманика“. За съжаление тази година нещата се промениха – от Община Бургас съобразно наредбите нито стотинка за представителния отбор, от Пристанище Бургас – малка подкрепа. Единствено фирма „Демакс“ ни подкрепи с около една трета от необходимия бюджет, но към този момент нещата с женския представителен отбор по волейбол са към своя край. За да продължим участието си и завършим спортно състезателната 2016/2017 г. са ни необходими не по-малко от 30 хил. лв.

Още веднъж искам да Ви благодаря за доскорошната подкрепа и отношение, но за жалост не можем в това състояние да продължим напред и сме принуди да прекратим дейността си, независимо че по наредба на БФВ ще дължим глоба от 5 хил. лв.

Пожелавам на Община Бургас добро бъдеще, добро бъдеще на спорта в Бургас, повече радост на всички, които обичат спорта“, се посочва в писмото от Георги Делчев.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]