Бургас 2007 прекратява участието си в първенството?

0

Бургас 2007 по всяка вероятност ще прекрати участието си в женското волейболно първенство, научи KotaSport.com. Причината за това крайно решение е до болка позната – липса на финанси. Новината няма официално потвърждение от клуба, но трябва да стане истинско чудо, за да може дамите в бургаския клуб да продължат участието си. Все пак, всички в отбора таят надежда това да се случи. С днешна дата обаче, на тимът му предстои да изиграе само още два мача – последните за тази година от първенството. На 4 декември бургазлийки приемат Славия, а на 10 декември гостуват на Раковски.

Спортният директор на Бургас 2007 Георги Делчев е един от най-опитните волейболни специалисти в страната с 40-годишен треньорски стаж. Той стана основоположник и идеолог на женското направление в този спорт в Бургас с основаването на клуб Бургас 2007. През миналата година тимът влезе в градската спортна история с първо участие в Националната волейболна лига. При историческия си дебют в елита момичетата на Георги Делчев се представиха достойно със заетото шесто място, а в турнира за купата на България направиха пробив до финалната четворка, на която станаха домакини и докараха в зала „Младост” цвета на родния женски волейбол.

През този сезон обаче Бургас 2007 остана на санитарния минимум на бюджета, който му гарантира само задължителните плащания. Жертвайки се в името на икономиите, Делчев се принуди да съвместява поста на спортен директор със старши треньор в клуба. Обедняването обаче рефлектира пагубно върху резултатите. Делчев е уморен от совалките в търсене на средства, които му пречат да се концентрира върху подготовката на тима, ала не губи надежда, че нещата могат да се оправят в движение.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК