Новият в ЦСКА бил „убиец“

0

Досегашният треньор на новото попълнение на ЦСКА Роланд Алберг коментира приноса му за американския Филаделфия. Джим Къртин даде пресконференция след края на сезона за тима, в която направи любопитен анализ на холандския плеймейкьр.

„ЦСКА искаше Алберг още през лятото, когато имахме разговори по този повод с агента на играча. Нищо не се получи, защото ЦСКА бе готов да плати съвсем символична сума за правата на Алберг. Затова той остана във Филаделфия през есента. Искам обаче да му благодаря за приноса. Алберг имаше добра роля в отбора. Ако гледате внимателно изявите му, ще ви направи впечатление, че почти всеки удар, който отправя от рамките на наказателното поле, беше точен. Алберг е като убиец в пеналта. Той има отличен усет към гола, предвид че е халф, а не централен нападател. Освен това Алберг е доста добър в дриблирането. Но в този момент Филаделфия се нуждае от малко по-друг тип футболист. Предвид заплатата на Роланд и това, че не беше със статут на основен играч, просто не беше рентабилно да остане. Освен това за Алберг сега се открива нова възможност в лицето на ЦСКА. Даваме му възможност да направи тази стъпка. За финал му благодаря, защото той ни беше полезен през последните две години“, коментира Джим Къртин, цитиран от phjlly.com.

Самият Алберг благодари на Филаделфия чрез личния си профил в социалната мрежа Twitter. „Напускам Филаделфия, но искам да знаете, че за мен беше удоволствие да бъда в този отбор. Благодаря за подкрепата през цялото време. Ще ми липсват съотборниците, треньорският щаб и феновете, но вече гледам напред към следващата фаза в кариерата ми“, написа Алберг.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]