Нито крачка назад!

0

Това, че Валери Божинов може отново да се озове в Левски, се тълкува по различен начин и няма едно мнение какъв ще е ефектът за отбора от подобен летен трансфер. Ясно е, че „сините“ имат нужда от нападател с опит и класа. Трябва им и шоу, каквото около Божинов има даже в излишък. Ники Митов и Дани Боримиров вероятно си вярват, че могат да ограничат изпълненията на плейбоя извън терена и да насочат енергията му в полезна за всички посока. Няма лошо, нека опитат! Проблем ще е обаче, ако селекцията отново бъде насочена към връщането на този или онзи. Лошо ще е ако тръгнем да „спасяваме“ за пореден път и Влади Гаджев, който не можа да се пребори за титулярно място в последния в третото ниво на английския футбол Ковънтри. Бившият национал изглежда като мехлем за раната, която напускането на Де Ноойер и Георги Костадинов ще отвори, но всъщност не е.

Намигването към старите муцуни трябва да е с мярка. Феновете обичат много от тях, но Левски отдавна има трябва да е с мярка. Феновете обичат много от тях, но Левски отдавна нужда от разтърсваща промяна и нови лица. Такива  като  Ники Кръстев, Ивайло Най­денов, Станислав Иванов, Георги Янев, Алекс Боримиров и останалите таланти, които остават в пери­ферията на медийното внимание, но треньо­рите в школата са наясно с техния потен­циал. Такива като тях плюс евентуалните попълнения, които могат да бъдат договорени с Румен Чандъров от Септември, трябва да са част от преобразяването. С тях Левски ще тръгне по единствения спаси­телен за клуба път – създаването, развити­ето и пласирането на собствени кадри. Все­ки друг подход към селекцията ще доведе само до натрупването на нови дългове и проблеми с лиценза.

Преди да се мисли за попълнения обаче, е редно да се сложи необходимата цедка, която да спре очертаващото се разбягване, а и прогонване на чужденците. Освен срещу трансферна су­ма, от тима към момента не бива да си тръгват Прохазка, Бурабия и Яблонски. За Лукин дори трябва да се положат усилия, за да бъде задържан. В Нар и Бабатунде все още не можем да видим тези решаващи фигури, които могат да поведат отбора по-уверено напред към елиминирането на по­не два съперника в Лига Европа и към така жадуваните тро­феи на вътрешната сцена. Така че, при тях положението е каквото стане.

Ясно е, че Ники Митов ще има край­ната дума, но е важно и той самият да е уве­рен, че този път наис­тина трябва да мисли с един-два хода нап­ред. Иначе няма да отговори на предиз­викателството, което отправя треньорският пост на „Герена“. Се­гашната ситуация на доиграване на сезона и леката интрига око­ло удържането на вто­рото място създават добри предпоставки в Левски да гледат към своето утре. Защото отдавна е ясно, че не може да се прави НИ­ТО КРАЧКА НАЗАД!

Източник: Людмил Христов/ „Меридиан мач“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК