Ангел Стойков: Забравяме Франция, очаква ни финал

0
-
-

„Остана ни една крач­ка, но тази крачка ще бъ­де доста трудна. Вярвам, че имаме сили и възмож­ности да я извървим и да се класираме на европей­ското първенство. Това ще бъде заслужено въз­награждение за положе­ния труд от всички момче­та.“

Това заяви пред „24 ча­са“ селекционерът на на­ционалния отбор на Бъл­гария до 19 г. Ангел Стой­ков след успеха с 2:1 над Франция, отворил ни ши­роко вратата за класира­не на Евро 2017. В първа­та среща младите „лъвчета“ завършиха 1:1 с Из­раел. Утре предстои ре­шаващ двубой с Босна и Херцеговина. Те са лиде­ри също с 4 т., но 3:1 голо­ва разлика, докато наша­та е 3:2. Тоест на Бълга­рия трябва само победа. За финалите в Грузия се класират само 7-те побе­дители в групите от елит­ните квалификации плюс домакина.

„Забравяме победата над Франция. Да, тя ни до­несе положителни емоции, но времето до следващия мач е изключително малко и нямаме право да се занимаваме с факти от миналото. Да, този успех ни вдъхна още по-голямо самочувствие и увереност и всички момчета заслужават добри думи, но ни предстои финалът в групата. Трябва да го вземем, за да се класираме. Надявам се да бъдем един от тези седем класирали се за европейското. Дотук се представяме добре. Шансовете ни също са добри. Срещаме отбор, който също е записал 4 т. от два мача, което значи наличие на класа. Има неща, които ни притесняват преди мача с Босна, но ако покажем същото раздаване и колективен дух, както дотук, вярвам, че ще спечелим“, добави Ан­гел Стойков.

Източник: „24 часа“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК