Най- младият треньор кове шампиони при спартански условия

0

Борцовите величия на България могат да се гордеят с достойния си наследник в лицето на едва 23- годишния Мариян Тодоров. Той е двукратен бронзов медалист от Европейски първенства и многократен републикански шампион по свободна борба.

От началото на тази година, роденият в Царево исполин е треньор в популярния клуб „Бургас“ с ръководител Николай Дачев. Той е най- младият наставник у нас в най- българския спорт. Кове непрестанно шампиони при изключително спартанските условия за тренировъчен процес в борцовата зала на стадион Черноморец. Мариян е повече от треньор, кумир е на момчетата, и съумява да ги мотивира на максимум.

Следва се завета на непобедимия руски пълководец Александър Суворов: „Повече пот в учението, по- малко кръв в боя“.

Всичко се изпипва до най- малките детайли. Сред възпитаниците му има синове и внуци на известни борци от близкото и по- далечното минало. Има и от малцинствата, но всички са като едно голямо семейство. Заслугата е именно на сърцатия Мариян Тодоров. Няма състезание в което Мариян да няма златен медалист. Възрастовите групи, поверени му от Николай Дачев са кадети и юноши.

Двамата се водят на щат към Спортното училище „Юрий Гагарин“. Говори се, че печално известния директор Георги Георгиев, обичал да позира с златните момчета от бургаската борба, но когато трябвало да се застъпи за по- добри условия на стадион Черноморец, странно защо си правил пас. Както е известно, дните на въпросния директор- феодал са преброени след журналистически разкрития и последвали проверки на Спортното министерството. Раздялата ще е по взаимно съгласие и предстои конкурс.

Напук на неволите, борцов клуб „Бургас“, треньорите и състезателите, са събирателен образ за „Ковачница за шампиони и горди спортисти“!