Чудесна новина за Левски и Делио Роси

0
-
-

Румънският халф на Левски Нелуц Рошу ще бъде готов за игра след паузата в първенството. Полузащитникът бе опериран в началото на месец септември от херния, пише „Тема спорт“. Интервенцията бе извършена в лондонска клиника. Преди десетина дни 24-годишният футболист започна индивидуални занимания на „Герена“. Той тичаше бос в специално изграден пясъчник. Възстановяването му протича нормално и скоро той трябва да бъде готов за сериозни натоварвания.

Нелуц бе привлечен в Левски през лятото от румънския шампион Виторул. За правата му сините платиха 100 хиляди евро. Рошу веднага се утвърди като титуляр – изигра три мача в първенството и 2 за Лига Европа. След това обаче се контузи. Румънецът въобще не е играл под ръководството на Делио Роси. Той бе два пъти на пейката при италианеца -в мачовете с Дунав Русе (2:0) и Пирин Бл (3:0), но така и не се появи на терена. След това се контузи.

В момента левскарите са в почивка. Първото им занимание след победата с 1:0 над Черно море ще бъде в четвъртък вечерта на „Герена“. По-голяма част от чуждестранните футболисти на сините използваха отпуснатото от Делио Роси време, за да се приберат по родните си места. През уикенда Левски ще изиграе контрола с втородивизионния Ботев Враца – в този тим са преотстъпени юношите на сините Николай Кръстев и Деян Иванов. Очаква се утре от клуба да оповестят деня и точния начален час на спаринга, който ще се състои на „Герена“.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]