Ремонтите напредват, базата на Дунав готова до месец

0

До месец Дунав ще разполага с добра тренировъчна база. Ремонтните дейности на клубния стадион на русенци започнаха да напредват, пише „Тема спорт“. Вече бе поставен резервоар за поливната система. Положен бе и горният слой от водопропусклив камък, както и тръбите на модерната напоителна система. В момента се поставя пясъчен и почвен слой. Най-накрая предстои и слагане на чимове. Тревата ще пристигне от Румъния. От клуба обявиха, че се очаква теренът да бъде завършен до края на месеца. Ремонтът обаче се проточи доста време. Стадион „Дунав“ трябваше да бъде готов до началото на октомври, но това не се случи.

От клуба обявиха, че са успели да се договорят с Локомотив Горна Оряховица за провеждането на контрола в паузата на първенството заради световните квалификации. Спарингът срещу втородивизионния тим ще е в петък, 6 октомври. Интересното е, че той ще се проведе в родния град на треньора на русенци Веселин Великов – Елена. Двубоят на стадион „Чумерна“ ще започне в 16:00 часа.

Дунав се намира в серия от три мача без победа в първенството – поражения от ЦСКА (0:3) и Верея (1:2), както и равенство с Пирин (0:0). Така драконите заемат 12-о място в първенството с актив от едва 9 точки след 11 изиграни кръга. В следващия те гостуват на Славия. Мачът в София е на 14 октомври от 15:30 часа. В отбора обаче са уверени, че ще излязат от кризата. „Тежко е, защото не побеждаваме. Всеки от нас се чувства много зле. Но ще се вдигнем, затова сме колектив. Ще излезем от тази ситуация“, заяви крилото на русенци Бирсент Карагарен.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]