Над 600 млн. евро на крак в София

0

Националният отбор по футбол на Франция пристига у нас със звезди на обща стойност 609 милиона евро. Петлите ще играят решителна за тях световна квалификация в София. Мачът срещу България е идната събота, 7 октомври, на Националния стадион „Васил Левски“.

Селекционерът на французите Дидие Дешан води група от 24 футболисти. Те трябва да стъпят на родна земя в четвъртък. Като прибавим контузения халф Пол Погба, чиято стойност се оценява към момента на 75 милиона евро, то Франция притежава

най-скъпия

национален отбор в света. Футболистът на „Манчестър Юнайтед“ няма да пътува с „петлите“, тъй като е с травма в бедрото, която го вади от строя до края на годината.

Най-високо от сегашната селекция на французите се котира нападателят на „Атлетико“ (Мадрид) Антоан Гризман. Неговата стойност е цели 80 милиона евро. Халфът на „Челси“ H’Голо Канте е оценяван на 50 милиона евро. На 18-годишния талант Килиан Мбапе е поставена цена 35 милиона евро, която догодина официално ще скочи 5 пъти. Младокът премина това лято в „Пари Сен Жермен“ от „Монако“, но като преотстъпен. В договора има задължителна опция за закупуване на играча догодина от парижани срещу 180 милиона евро!

Средната възраст на селекцията на Дешан е 26,3 години. В състава има цели петима футболисти от „Пари Сен Жермен“, трима от „Олимпик“ (Марсилия) и трима от английския „Арсенал“. Представители има в европейските грандове „Барселона“, „Реал“ (Мадрид), „Байерн“, „Ювентус“, „Челси“.

За сравнение повиканите футболисти на България за мача имат обща трансферна стойност 21,85 милиона евро. Най-висока цена продължава да държи капитанът Ивелин Попов с 5 милиона евро. Средната възраст на нашите е само с няколко месеца по-висока -26, 7 години. Куриозното е, че има цели 14 футболисти от състава на Франция, които сами по себе си струват повече, отколкото целия български отбор. Сблъсъкът в събота вечер се явява нещо като Давид срещу Голиат.

В класирането французите заемат първата позиция със 17 точки. Тя далеч не им е гарантирана след домакинската издънка 0:0, която „петлите“ направиха срещу аутсайдера Люксембург през септември. Във врата им диша съставът на Швеция само с точка по-малко. В играта е и Холандия с 13 точки, докато нашите имат 12 и шансовете за класиране са по-скоро

илюзорни

Букмейкърите също тотално са отписали възпитаниците на селекционера Петър Хубчев. Те определят състава на Франция като суперфаворит с коефициент за победа 1,22. Ставката за България е 12, а равенството се котира на 5,75. Квалификацията на стадион „Васил Левски“ ще се ръководи от испанския елитен рефер Матео Лаос. Роденият през 1977 година съдия свири мача на ПСЖ и „Байерн“ (Мюнхен) от Шампионската лига само преди дни. Ищван Вад от Унгария пък ще бъде

главен арбитър

на световната квалификация Люксембург – България. Този мач е на 10 октомври (вторник) от 21,45 часа.

В сектор „А“ на Националния стадион ще се влиза срещу 40 лв., в сектор „В“ срещу 30 лв., билетите за сектори „Б“ и „Г“ струват 12 лв. 200 лв. е ВИП билетът. Любопитното е, че до вчера всички пропуски се продаваха с 25% отстъпка. Цените на билетите за лица под 18 години остават на 50% от редовните цени. Цената на билет за възрастен в семейния сектор се запазва 40 лв., както и цената на детски билет в този сектор – 2 лв. Касите на стадиона ще работят с работно време от 11,00 ч. до 19,00 ч. през седмицата и от 10,00 ч. в деня на мача, който е с начален час 21,45.

Източник: „България днес“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]