Любо Пенев пое дубъла на Валенсия

0
-
-

Любослав Пенев е новият старши треньор на дублиращия отбор на Валенсия, който се състезава в трета испанска дивизия.

Пенев, който е бивш нападател на представителния тим на Валенсия в периода 1988-1995 година, ще води тима с договор за следващия сезон.

В щаба на българина влизат Давид Родригес, Карлос Аройо, Хуан Монар (кондиционен треньор) и Унай Алба (треньор на вратарите).

„Щастлив съм, че ще завръщам вкъщи. Ще имам възможността да работя с млади футболисти и се надявам са им помогна да се развият и да заслужат място в първия отбор на Валенсия. Много съм амбициозен. Така беше като футболист, така е и сега като треньор. Винаги гоня максимума. Ще се борим във всеки мач за победата и ще работим здраво от първия ден на тренировките. Обичам да работя с млади футболисти. Ще налагам нападателен стил на игра, с бързи движение на топката по терена. Целта ми ще бъде тези млади момчета да стигнат възможно най-далеч във футбола“, коментира Пенев.

В треньорската си кариера досега той е работил като наставник на националния отбор на България, а на клубно ниво е водил Ботев Пловдив, ЦСКА и за последно на Литекс през сезон 2015/2016.

Снимка: twitter.com/valenciacf

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК