Созопол и Несебър спретнаха здрав мач с 3 червени картона

0
-
-

Созопол и Несебър приключиха с контролните срещи, преди началото на новия сезон във Втора професионална лига. Двата тима не успяха да излъчат победител на „Арена Созопол“, завършвайки 1:1. Двубоят бе изпъстрен с доста нерви, което доведе и до показването на 3 червени картона. 10 минути преди края пък наставникът на домакините Румен Димов пък бе пратен в публиката от главния съдия Стефан Павлов. Преди първия съдийски сигнал, футболистите и спортно-техническото ръководство бяха официално представени на своите привърженици.

Мачът започна отлично за „небесносините“, които поведоха още в 9-ата минута. Джейхан Зайденов центрира отдясно и от непосредствена близост Кристиян Тафраджийски засече в мрежата за 1:0. Емануил Манев можеше да изравни, но топката премина до дясната греда. Стоян Мантаров пък можеше да удвои аванса за своя отбор, но от удобна позиция не успя с глава да намери очертанията на вратата. Нуретин Пюскюлю стреля с глава, но над вратата. В 38-ата минута на терена се разиграха неприятни сцени. След нарушение в центъра на терена, съперниците стигнаха ръкопашни схватки, които пък приключиха с 2 червени картона – за Иван Пенев от Созопол и Николай Костов от Несебър.

В началото на втората част Димитър Попов засече с глава центриране от фаул, но Нотев плонжира и изби в корнер. В 57-ата минута Кристиян Тафраджийски оспори бурно съдийско решение, за което получи жълт картон. Нападателят обаче продължи да изразява недоволството и секунди по-късно му бе показан втори жълт и съответно червен картон. Валентин Йосков можеше да изравни, но Нотев изби удара му от малък ъгъл. Юношата на „небесносините“ Стелиян Колев имаше възможност да подпечата победата на своя отбор, но ударът му от наказателното поле мина над напречната греда. Изстрел на Мирослав Радев пък мина до лявата греда. В 78-ата минута „делфините“ успяха да изравнят резултата. Точен от дузпа бе Валентин Йосков. 11-метровият наказателен удар пък бе отсъден за нарушение срещу самия него. Решението на съдията да посочи бялата точка пък предизвика гнева на наставника на Созопол Румен Димов, заради което той бе отстранен от резервната скамейка.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК