Лудогорец вече е с отчайваща преднина у нас

0

Лудогорец победи ЦСКА като гост и вече има отчайваща преднина в родното първенство. Може да се каже с 99 процента сигурност, че разградчани са новите-стари шампиони на страната. В днешния мач те бяха по-мъдрият и грамотен отбор и спечелиха с класа. Домакините от ЦСКА започнаха мотивирано мача и личеше, че са амбицирани да спечелят. Лудогорец обаче затвори подстъпите към вратата си и за армейците бе много трудно да атакуват. Все пак в 21 минута Рубен Пинто стреля много опасно, но топката излезе в аут. Седем минути по-късно Козмин Моци откри резултата, след удар с глава и центриране на Вандерсон. Играчите на ЦСКА имаха претенции за засада, но реферът-депутат Апостолов зачете гола.
Домакините натиснаха и създадоха няколко положения, но така и не стигнаха до гол. В 41 минута Кафу покачи на 2 на 0 при много съмнителна ситуация за засада. Голът обаче бе зачетен.
През второто полувреме ЦСКА заигра много силно и пред вратата на Лудогорец се заредиха положение след положение, но без ефективен завършек. Кебемба и Керанга имаха най-чисто положения. Двамата треньори извършиха по три смени, за да освежат отборите си. С течение на времето се видя, че ЦСКА няма сили и шанс да промени нещо, а Лудогорец се задоволи с този резултат.
Така новият шампион на страната е вече сигурен, а в плейофите ЦСКА и Левски ще решат разпределението на медалите.