Левски ще гази Черно море с френско дуо

0

Едно от най-новите лица в отбора на Левски Антони Белмонт ще започне като титуляр срещу Черно море. Двубоят срещу варненци е в неделя, 1 октомври, от 17:30 часа на „Герена“ и ще бъде предаван пряко по Диема спорт, пише „Тема спорт“. 21-годишният халф е пробван редом до Жорди Гомес в последните занимания на сините. Белмонт ще трябва да подпомага испанеца и сънародника си Габриел Обертан в организирането на играта.

Младият французин бе на терена 120 минути в 1/16-финала за Купата на България срещу Ботев Гълъбово, който бе спечелен от Левски с 1:0 след продължения. След това обаче не се появи в игра при гостуването на Берое (0:0) в Стара Загора. За първенство полузащитникът има само едно участие, и то като тактическа смяна – появи се в заключителните секунди на домакинството на Септември (2:0). Интересното е, че до момента той не е бил на терена със сънародника си Габриел Обертан. Белмонт замени именно него срещу септемврийци на „Герена“. А пък бившият състезател на Манчестър Юнайтед получи почивка в двубоя за Купата на България.

Белмонт ще заеме мястото в състава на Васил Панайотов. Българинът е твърд титуляр от началото на кампанията. Той не игра единствено при визитата на Верея, загубена от сините с 0:2. Левски привлече Антони в края на трансферния прозорец. Преди това той играеше във френската Лига 1, където защитаваше цветовете на Дижон.

Добри шансове за титулярно място в неделя има и Жерсон Кабрал. Холандецът се включи силно през второто полувреме срещу Берое. Големият въпрос е дали крилото има физически сили, за да изиграе цял мач срещу Черно море.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]