Левски удължава договора на голмайстора си

0
-
-

Левски ще предложи дългосрочен договор на Давид Яблонски. Чешкият централен защитник пристигна на „Герена“ преди една година. За него сините не плащаха трансферна сума, тъй като той бе свободен агент – бе разтрогнал контракта си с руския Том Томск. Яблонски има споразумение със сините до лятото на 2019 година. От Левски обаче планират да повишат заплатата му и да го удължат.

Левски зачеркна над 50 футболисти! Четирима още не са преподписали

В края на 2017-а се появи информация, че той иска да си тръгне от „Герена“, защото интерес към него проявяват чуждестранни клубове. Играчът обаче ги опроверга и посочи, че се чувства отлично в отбора и няма никакви намерения да напуска.

Решават бъдещето на Рошу в четвъртък

Яблонски се превърна в любимец на феновете на Левски. Той реализира дебютния си гол за тима в дербито срещу ЦСКА на 4 март, което бе спечелено с 2:1. Тогава освен че вкара, чехът изработи и дузпа за сините, която бе реализирана от Роман Прохазка.

Легенда на Левски: Делио Роси трябва да остане поне два сезона!

Давид е най-силно представилият се футболист на столичани през есента. Той взе участие в 16 мача в Първа лига, в които се разписа 7 пъти – така той е голмайстор на отбора, изпреварвайки централния нападател Жуниор Мапуку, който е с шест попадения на сметката си. Чехът изравни постижение на легендата на клуба Николай Илиев, който през сезон 1992/93 вкара 7 пъти в 14 двубоя в елита.

Яблонски вече е най-резултатният централен защитник в историята на Левски. Той има общо 9 гола за тима, като те са отбелязани в 28 шампионатни мача.

Левски работи по таен списък на Роси

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]