Кой ще гръмне шампанското преди Нова година (вероятни състави)

0
-
-

Финал преди финала. Така може да се определи сблъсъкът между ЦСКА и Лудогорец на „Армията“ днес от 17:30 часа. Този мач е нещо повече от обикновен 1/4-финал за купата. Този мач ще даде много отговори за състоянието на двата отбора, преди да подновят напролет битката си за върховенство в родния футбол. Този сблъсък ще е може би най-важният в българския футбол за изминаващата 2017 г., защото може да размести пластовете. Победителят ще се определи в една среща и само той ще има поводи да отвори шампанско преди зимната пауза. Почивката за загубилия ще нагарча и ще се ближат рани.

Срещата е очаквана с огромен интерес от феновете на червените, които изкупиха 7000 билета до снощи, а днес се очаква над 10 000 зрители да заемат места по трибуните и да превърнат „Армията“ във врящ котел. Времето ще е отлично за сезона – прогнозата е за 9 градуса в началото на двубоя. На трибуните и на терена ще е повече от горещо. А за значимостта на дуела ЦСКА – Лудогорец говорят и заканите на феновете на армейците: „Киро, ще отворим и ДЕВЕТТЕ кръга на АДА и ще ги стоварим върху интернационалния ти легион от наемници!“, заканиха се от „Сектор Г“. Метафорично, разбира се.

Двата отбора няма с какво да се изненадат тактически. Затова и не се очаква треньорите Стамен Белчев и Димитър Димитров да изневерят на своите подходи. Домакините от ЦСКА ще опитат да наложат контрол върху срещата и да се възползват от офанзивната си мощ и набраното самочувствие. Очаква се само една промяна спрямо разгрома с 6:0 над Берое – Манолев ще влезе като десен бек вместо Дюлгеров.

Червените ще направят 11-и опит да победят Лудогорец като домакини. В последния сблъсък те сломиха опонента за първи път в шампионата – 2:1 8 Разград, но досега не са го поваляли на свой терен. Балансът в изминалите 10 сблъсъка в София е 5 равенства и 5 победи за Лудогорец при 4:11 голова разлика. Една от тези срещи бе за купата – 1:0 за разградчани в 1/16-финал-реванш на 24 ноември 2012 г., но ЦСКА се класира напред благодарение на успеха с 2:1 на чужд терен в първия двубой. Червените очевидно изпитват огромни трудности у дома срещу този съперник и ще опитат най-после да го преодолеят и в София. Моментът настъпи! А втори пореден успех над Лудогорец би имал и много сериозен положителен ефект от психологическо естество за ЦСКА.

Разградчани пък идват на „Армията“ с желанието да продължат успешната си серия на този стадион. Треньорът Димитров обмисля да използва същата схема от сблъсъка с Хофенхайм в Лига Европа (1:1). Това означава, че Лудогорец пак ще излезе без чист централен нападател, а офанзивното трио Марселиньо, Мисиджан и Вандерсон постоянно ще си разменя местата. По същия начин зелените действаха срещу ЦСКА и в Разград, но не само че не изненадаха опонента, но бяха матирани. Въпреки това се очаква Херо да опита същата рецепта. При успеха с 2:0 над Пирин почивка получиха Сисиньо, Моци, Натанаел, Дяков, Марселиньо и Вандерсон, така че те ще излязат на терена днес. Под рамката вместо Браун пък ще стартира Ренан. Бразилецът показва по-стабилни изяви от аржентинеца и ще получи доверието на Херо срещу ЦСКА.

Вратите на „Армията“ ще отворят още в 16:00 часа. Касата до фен магазина ще работи още от 11:00, а останалите – от 14:30 часа.

Източник: „Тема спорт“

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]