Капиталът на Нефтохимик скача до 5 милиона лева

0

Акционерният капитал на ПФК Нефтохимик ще се покачи до 5 милиона лева до няколко месеца. Това ще

[sociallocker id=5830]

стане ако се стигне до реализация на последните планове на клубното ръководство. Те са свързани със създаването на дружество от по-отворен тип, с влизането на голям брой нови акционери в него.

Идеята е да се привлекат фирми, които освен спонсори, ще бъдат и инвеститори. На тях ще им бъдат предложени нови пакети акции, с което капиталът ще расте постоянно. Разчетите показват, че той може да стигне до 5 милиона лева, ако цялата стратегия се реализира. В момента той е малко под 600 хиляди лева, като община Бургас има сериозен мажоритарен дял. Вторият крупен акционер е Павел Бошнаков, който осигурява основно и средствата за издръжка на дружеството.

При влизането на нови акционери, дяловете като цяло ще претърпят сериозни трансформации, като точното разпределение ще се уточнява в движение. Очаква се и позицията на Лукойл- Нефтохим, чието име носи реално отборът. На този етап от рафинерията дават само устни обещания, че ще спонсорират клуба. За да функционира нормално и да се бори за място сред първите шест, на Нефтохимик са необходими около 3,5 милиона лева на сезон. Тези пари са напълно по силите на местния бизнес. Още повече, че годишно дружеството може да генерира минимум 1 милион лева собствени приходи от ТВ права, продажби на билети, маркетинг и търговия с фен-артикули, ако като цяло проектът сработи и привлече вниманието на спортната общественост.

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]