ЦСКА форсира мощно работата в Панчарево

0

ЦСКА продължава работа по базата в Панчарево с удар­ни темпове. Бригада от над 50 души действа по

[sociallocker id=5830]

довърш­ването на съблекалните и въз­становителния център, по­ставянето на осветление, както и подмяната на безна­деждно остарялата канализа­ция. Ремонтите вървят с ускорени действия от края на миналата седмица, като ра­ботниците изкараха целия уи­кенд в Панчарево. Те не оста­виха своите задачи и по вре­ме на контролата на дубъла с Оборище (2:1) в събота сле­добед.

Дейностите в момента са приоритетно насочени към завършването на съблекални­те, като се очаква те да са напълно готови до около ме­сец. През тази седмица иде се пристъпи към поставянето на новото осветление, което вече е доставено. Правят се и изкопи за подмяната на кана­лизацията. На базата могат да бъдат забелязани няколко групи работници, които дей­стват на различни обекти.

От началото на април се очаква Панчарево да бъде из­ползвано за официалните ма­чове на юношеските форма­ции, а дубълът ще продължи да играе на „Армията“ до края на този сезон. От следваща­та кампания обаче вторият състав на червените вече ще провежда своите мачове от Втора лига на Панчарево.

В същото време Министерството на спорта сложи край на възникналата полемика между институцията и ЦСКА. Служебният министър проф. Даниела Дашева заяви в свое интервю, че месечният наем за базите е 40 000 лв. От „Ар­мията“ веднага контрираха, че той всъщност е 80 000 лв. без данъците и допълнителни­те такси, а иначе възлиза на повече от 100 бона. Със съобщение до медиите вчера ми­нистерството се съгласи с клуба.

„За първия обект, спортен комплекс „Българска армия“, су­мата е в размер 43 158 лв. За втория обект – тренировъчна спортна база „Панчарево“, на­емът е за сумата 38 941 лв. В тези суми не са включени дължимите към Столична община, от страна на ПФК ЦСКА София ЕАД, данък сгради и такса смет“, написаха от ММС.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]