Иван Стоянов: Етър не отстъпва на отбори от Първа лига

0

През зимната пауза Иван Стоянов изненада, като прие офертата на лидера във Втора лига Етър. През есента

[sociallocker id=5830]

той изигра 17 мача за Ботев Пловдив и вкара 2 гола, но се оказа ненужен и бе освободен. 33-годиш-ният атакуващ халф даде кратко интервю за „Тема Спорт“ след успеха на боля­рите над един от преките конкуренти за елита Сеп­тември София.

Иване, коментарът ти за успеха над Септември София?

–  Трудна, но сладка победа. Получи се здрав мач. Теренът бе тежък заради дъжда. Радва­щото е, че спечелихме и сега се откъсваме малко напред, но да не забравяме, че има още до­ста двубои до края и че нищо не е решено. Тепърва ни чакат още здрави битки. Първата е следващият кръг срещу Помо­рие като гост.

В тази връзка колко ценни са трите точки, които взех­те, и трите разлика пред втория?

–  Хубаво е, че спечелихме и двата си двубоя срещу Сеп­тември София. Три точки са нищо и трябва да мислим как да ги увеличим. Гледаме мач за мач и се надявам да излезем победители още 8 следващия кръг срещу Поморие.

Имаш голям опит 6 елита, какво е мнението ти за ниво­то на Етър спрямо тимове­те в Първа лига?

–  Мисля, че Етър и Септем­ври не отстъпваме на някои отбори от елита. Показахме го и 8 този двубой. При нас има много стабилен колектив. Ор­ганизацията е на ниво. Разбира­ме се отлично. Със Станислав Генчев се познаваме отдавна. Човекът е амбициран и иска да се докаже като старши тре­ньор. Пожелавам му да върви само нагоре, а ние покрай него ще му помагаме. Има голямо бъдеще като наставник. Дой­дох в Етър заради него.

Бързо ли се реши на този ход – Втора лига?

–  Имах предложения от ели­та, не искам сега да разкривам имената на отборите, но не съжалявам, че дойдох в Етър. Станислав Генчев ми се обади, играли сме с него и в Лудогорец, и в Монтана, доверих му се и вярвам, че ще успеем да изпъл­ним целта Първа лига. Щаст­лив съм тук. Изпитвам наслада от играта. Надявам се така да продължаваме и занапред. Да радваме хората в Търново и да побеждаваме.

Какво е мнението ти за ни­вото на футбола във Втора лига?

–  Изиграхме само три мача от подновяването на шампио­ната, така че е още рано за ге­нерални изводи. Септември, Поморие, Созопол и Локо София, който няма право на промоция, са много силни. Ще се борим с всички сили за първото място. Не бива да подценяваме нито един съперник и двубой.

Лудогорец е на прага на шеста поредна титла. Виждаш ли в скоро време край на тази хегемония?

– Не мисля, че ще успее някой да ги спре. С класа са над други­те отбори, които ги преслед­ват. Там се работи много про­фесионално и постепенно се надгражда.

Смяташ ли, че можеше да останеш и да дадеш още на Лудогорец?

–  Можеше да остана още малко, но явно не ми е било пи­сано и така е трябвало да ста­не. Това важи за още няколко момчета, които бяхме част от отбора и вече не сме там. Същото важи и за престоя ми в ЦСКА.

Защо не остана в Ботев Пловдив?

–  Такова бе решението на клуба. Минало, заминало. Не ис­кам да се връщам назад. Сега мисля единствено и само за то­ва да помогнем на Етър и да играя в елита с тях.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

[/sociallocker]