Ивайло Андонов: Когато те иска гранд като Левски, нормално е да отидеш! Костов трябва да вкарва на всеки 2 мача

0
-
-

Бронзовият медалист от САЩ ’94 Ивайло Андонов коментира пред “Тема Спорт” трансфера на Станислав Костов от Пирин в Левски. Именно в школата на Андонов Пирин 2001 нападателят започва да тренира футбол, след което преминава в Пирин и се налага при орлетата през 2010-а.

ВИДЕО: Голове и бързи обороти за „сините“ в Малта

“Решението на Костов да приеме офертата на Левски е правилно. Важното е да се наложи при сините и да продължи възходящо кариерата си. Когато те иска гранд като Левски, е нормално да отидеш в него и да се пробваш. Конкуренцията в такива отбори винаги е сериозна. Ако вкарва попадения, ще успее да се пребори за място в състава. В тимове като Левски и ЦСКА това е разковничето – като си нападател, на всеки два мача трябва да отбелязваш гол”, заяви Андонов. Той разкри силните страни на нападателя.

Треньорски празник в Левски, Делио Роси на 58

“Станислав притежава голмайсторски умения, но и конструктивни качества. Въпросът е къде ще го използва треньорът. Не знам какви ще са вижданията и изискванията на Делио Роси към него. Левски притежава футболисти с добри качества за изграждането на атаките като Габриел Обертан и Жорди Гомес.

Цветкович готов за игра

Костов може да играе малко зад нападателя, както и на върха на атаката. Може да върши добра работа в сгъстена обстановка около и в наказателното поле. Когато се играе срещу по-слаб отбор, който избира по-затворена схема на игра, Станислав избира верните решения. Притежава техника, за да играе срещу такива тимове и да измисля интересни неща. Има качества, но не може да се каже, че е от типа футболисти “перде”. Вече няма много такива играчи, които сами се нагърбват и решават мачовете. Съвременните изисквания във футбола станаха такива, че се залага на по-голям колективизъм и участие на всичките футболисти на терена и в двете фази на играта. Това не спомага да има истински “пердета” в момента”, добави той.

Следващият нов чужденец в Левски влиза в историята

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/kotasport [/sociallocker]