Делио Роси се видя в чудо: В България се налага да обяснявам всяко свое решение!

0
-
-

Треньорът на Левски Делио Роси даде поредното си интервю, но този път за италианска медия. Пред местното издание на „Евроспорт“ Роси разкри, че в България му е по-трудно дори при интервютата, тъй като се налага в детайли да обяснява всяко свое решение – от тактиката, през това кой футболист на коя позиция излиза.

Роси разказа също така, че доста хора в България искат да се възстанови старата футболна йерархия, в която традиционните грандове се борят за титла, но това в момента е невъзможно при наличието на Лудогорец.

„Те винаги имат нещо в ръкава. Имат неизчерпаем икономически ресурс за нивото на Първа лига. Кирил Домусчиев, собственикът им, има доста пари, сериозен бизнесмен е и е трудно да бъдат спрени“, разказа Роси.

„Ще отнеме време да променя нещата, футболът в България все още е доста физически, инстинктивен и тактиката в тази среда може да направи голяма разлика. Мога да дам много на Левски, но ще трябва време. Преди да приема предложението им не съм търсил работа на всяка цена. Но ми се работеше, макар да знам как да контролирам емоциите си. Не можех да съм анализатор или журналист и да обсъждам колегите си. Това не е за мен. Аз обичам да ходя от хотела до базата и обратно, да съм на терен всеки ден. Това е моето амплоа“, каза още Роси.

[sociallocker id=5830] Абонирайте се за канала ни в youtube , за да виждате първи всички нови видео репортажи! Благодарим! https://www.youtube.com/channel/UCet-oDsbGjmvlT8w4ZVxJtQ/ [/sociallocker]