Гришо: Горд съм, че съм българин

0
-
-

Първата ракета на България Григор Димитров бе финалист на турнира в Пекин, където загуби срещу Анди Мъри, а вчера отпадна в срещата си от втория кръг на „Мастърс“ изданието в Шанхай срещу Вашек Поспишил. 25-годишният хасковлия сподели впечателнията от представянето си през последните седмици, като не пропусна да говори за предстоящите си цели и за отношението си към България.

„Нямах много време за почивка, почти не спах в Пекин. Мислех си какво съм можел да направя по-добре на

[sociallocker id=5830]

този финал. Винаги е специално, когато играеш за титла, но аз всъщност не играх зле. Доволен съм от изявите си, все пак играх срещу Анди. Не трябва да забравяме, че той се цели в първото място в световната ранглиста, претендент е за всички трофеи“, започна коментара си най-добрият ни тенисист.

От дълго време българинът е сочен за един от фаовритите да направи пробив в „Голямата четворка“ (Федерер, Надал, Мъри и Джокови). Какви са шансовете на Григор да направи тази важна крачка в кариерата? „Мисля, че играя по-добре с всяка следваща седмица. Всеки следващ турнир е по-успешен. На този етап мога да кажа, че е важно просто да продължа да работя. Напоследък записах няколко силни победи. Надвих Рафа за първи път, а той е от съперниците, които винаги са предизвикателство. Стъпка по стъпка се приближавам към целта. Не искам да кажа към четворката, но към връщането ми към първите десет в ранглистата. Приоритет е да продължава да играя добре, за да завърша успешно годината и това да ми помогне за началото на следващия сезон.“

Извън корта изявите на 18-ия в света Димитров не са по-малко. Но колко важни са феновете? „Често се случва човек да не е в най-добрата си форма, да не се чувства идеално, но когато излезеш на корта и видиш зрителите с плакатите, всичко се променя. Винаги се старая да обръщам внимание колкото мога. Трудно е, когато трябва да съчетаваш автографите и снимките с феновете и това да играеш в същия ден. Когато мога да направя хората щастливи, се старая да го правя. Виждаш усмивките им, виждаш, че оценяват стореното от теб. Благодаря им за това“, продължи Григор.

В България Димитров е най-успешният тенисист. Това е приятно усещане или по-скоро носи отговорности? „Приятно е да съм най-успешният тенисист в българския тенис. Доста съм далеч от това, което искам да постигна обаче. Този статут не ме поставя под напрежение. Щастлив съм и съм горд, че съм българин. Казвал съм това и преди. Тенисът се развива много като спорт в България. Много деца проявяват интерес и започват да играят. Мисля, че в бъдеще нещата ще стоят още по-добре.“

Какви са реалистичните желания и цели за следващия сезон? „Следващият сезон все още е далеч. Иска ми се да си поставям по краткосрочни цели. Има още четири турнира до края на годината. Ако всичко върви добре и се представям на ниво, защо пък да не завърша в Топ 10? Ако успея, това ще бъде страхотно начало за следващия сезон, пък след това ще видим“, завърши Димитров.

Източник: sportal.bg

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

 

[/sociallocker]